пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

124. Структура розподілу оперативної памяті: BIOS, ядро, командний процесор.


Розподіл пам’яті – це процес виділення комірок в пам’яті для розташування в ній інформації. Процес розподілу пам’яті – визначення співвідношень між інформаційними об’єктами та місцями, для цих об’єктів. Існують два способи розподілу пам’яті: статистичний і динамічний. Базова підсистема вв — BIOS base input-output system, що включає в себе крім програми тестування ПК POST оброблювачі переривань драйвери, розташовані в ПЗП. В остаточному підсумку, майже всі інші модулі MS-DOS звертаються до BIOS. Якщо і не прямо, то через модулі більш високого рівня ієрархії.
Модуль розширення BIOS — файл IO.SYS в інших DOS-системах він може називатися інакше, наприклад, IBMIO.COM. Основний, базовий модуль обробки переривань DOS — файл MSDOS.SYS. Саме цей модуль в основному реалізує роботу з ФС. У PC-DOS аналогічний за значенням файл називається IBMDOS.COM. Командний інтерпретатор — середовище, яке забезпечує інтерфейс з користувачем і виконання команд. Командний процесор інтерпретатор команд — файл COMMAND.COM. Ядро керує захистом пам’яті та її розподілом на основі об’єктів пам’яті абстрактним чином. Ядро інтенсивно використовує режим копіювання при записі для надання програмам можливості ділити об’єкти пам’яті, не копіюючи численну кількість сторінок, коли новий адресний простір отримує доступ до об’єкту пам’яті. Нові копії сторінок створюються лише тоді, коли програма в одному з адресних просторів оновлює їх. Коли ядро приймає сторінковий збій, пейджер повідомляється про об’єкт пам’яті, де відбувся збій і визначає яким чином подати чи зберегти дані. Це дозволяє системі встановити різні семантики для об’єктів пам’яті, основуючись на потребах програм, які їх використовують.
Ядро керує засобами виконання програм, забезпечуючи одночасне виконання багатьох процесів та потоків виконання. Кожен процес має свій власний адресів простір, чи відображення. Ядро розподіляє об’єкти пам’яті, які відобразив процес на діапазон адресів в середині адресного простору. Процес також виступає блоком розміщення ресурсів та захисту, при цьому процесам надаються права доступу до засобів IPC системи. Для підтримки паралельного виконання декількох програм в межах одного адресного простору ядро відділяє сферу виконання від реально виконуючогося потоку. Таким чином програма може бути завантажена та виконана в декількох різних місцях коду в один і той же час на мультипроцесорі чи паралельній машині. Це може призвести до підвищення швидкодії додатку. Підсистема управління оперативною памяттю забезпечує розподіл оперативної памяті між різними компонентами, а також розподіляє память під кеш системи введення-виведення.


хиты: 341
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь