пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

122. Структура зовнішньої памяті.

Зовнішня пам’ять чи зовнішні запам’ятовувальні пристрої використовуються для довгострокового зберігання інформації. Обсяги даних, збережені в таких пристроях, в 100чи 1000разів перевищує ємкість оперативноївнутрішньої пам’яті комп’ютера. Зовнішня пам’ять, як правило, призначена для довгострокового зберігання програм і даних. Інформація на пристроях зовнішньої пам’яті зберігається при включенні ПК. Об’єм ЗП значно більще ніж об’єм ВП. Хоча вона значно поступається ВП за швидкістю записування і зчитування інформації. Зазвичай, зовнішня пам’ять реалізується у вигляді накопичувачів на магнітних і оптичних дисках. Кожен з них використовується зі своїм контролером. Нині широко використовуються два вида магнітних накопичувачів: Накопичувачі на магнітних дисках дискети , Накопичувачі на жорстких магнітних дисках вінчестери
Зовнішня память — це, як правило, накопичувані на магнітних та оптичних дисках.
Усі пристрої введення-виведення з точки зору порядку їх використання можна розділити на дві групи: стандартні — пристрої введення-виведення та нестандартні. Останні ще називають периферійними пристроями. Стандартні пристрої — це пристрої за замовчуванням, тобто ті, з яких компютер чекає введення-виведення, якщо спеціально не обумовлені інші пристрої. Такими пристроями є дисплей та клавіатура.
До нестандартних пристроїв можна віднести такі:
1. Накопичувачі на магнітних та оптичних дисках.
2. Пристрої виведення символьної та графічної інформації принтери та плоттери.
3. Пристрої введення інформації миша, сканер.
4. Пристрої звязку компютера з телефонною мережею модем.
Системна шина виконує функцію звязку між мікропроцесором, внутрішньою памяттю, стандартними та периферійними пристроями введення-виведення. У системній шині виділяють адресну шину та шину даних. Адресну шину використовують для звязку мікропроцесора з памяттю, а шину даних для звязку з пристроями введення-виведення.
На перших персональних компютерах фірми IBM використовувались 8-розрядні системні шини, які працювали з частотою 4,77 МГц.
Потім зявились 16- і 32-розрядні системні шини


хиты: 252
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь