пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

116. Створення простих і складних макросів у СУБД Ms Access. Технологія використання макросів.

Макроси, написані в Access, відрізняються від макросів, які створюються в додатках Word, Excell і PowerPoint. Microsoft рекомендує використовувати для автоматизації операцій мову програмування Visual Basic for Application VBA, а не макроси, які використовуються для сумісності з ранішими версіями Access.

Создание макросу Створити макрос можна декількома способами:

у вікні бази даних на вертикально розташованій панелі Объекты вибрати значок Макроси і натискувати кнопку Создать на панелі інструментів;

у вікні бази даних вибрати в меню Вставка команду Макрос.

У верхньої зони вікна конструктора макросів за умовчанням кожен рядок розбитий на два стовпці:Макрокоманда і Примітка. У стовпці Макрокоманда клацніть перше вічко, натискуйте кнопку розкриття списку, виберіть із списку імя потрібної макрокоманди, наприклад, Преобразовать текст У стовпці Примечание можна ввести коментар, що пояснює призначення макрокоманди. Примітки полегшують розуміння і супровід макросів.Після заповнення поля в стовпці Макрокоманда в нижньої зони вікна конструктора відображується панель аргументів, що дозволяє ввести значення аргументів відповідної макрокоманди. Аргументом називається константа, змінна або вираження, службовці джерелом даних для макрокоманди, процедури або методу. Аргумент дає додаткову інформацію до виконання макрокоманди. Для завдання багатьох аргументів макрокоманд використовується вираження, перед яким ставиться знак рівності =.Вибрати в списку, що розкривається, одне із значень аргументу дозволяє кнопка.


хиты: 205
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь