пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

34Логічні функції в Excel. Приклади використання.

Логічні функції в Excel використовуються для побудови логічних виразів, результат яких залежить від того, чи є істиною умова, що перевіряється. До цієї категорії в Excel віднесено тільки шість функцій. Розглянемо деякі з них.ЕСЛИ Ця функція наділяє формули користувача здатністю приймати рішення. В ній використовуються три аргументи. Перший аргумент — це логічний вираз, який може набувати значення ИСТИНА TRUE або ЛОЖЬ FALSE. Другий і третій аргументи — це такі вирази, які виконуються, якщо перший аргумент набуде відповідне значення ИСТИНА TRUE або ЛОЖЬ FALSE.
У наступному прикладі формула повертає рядок Додатний, якщо значення в клітинці А1 більше від нуля, і Відємний — у противному разі:
=ЕСЛИА10;Додатний;Відємний И Функція И AND повертає логічне значення ИСТИНА TRUE або ЛОЖЬ FALSE залежно від логічного значення своїх аргументів. Якщо всі аргументи набувають значення ИСТИНА TRUE, то функція И AND повертає значення ИСТИНА TRUE. Якшо не всі аргументи набувають значення ИСТИНА TRUE, то функція И AND повертає значення ЛОЖЬ FALSE. Наприклад, формула
=ИА1 Список, Источник

=назва діапазону. На аркуші зявиться список, з якого виз можете обрати потрібний елемент.

Вкладка Разаботчик Вставить Элементы управления формы обириємо відкриваючий ся список, малюємо його на аркуші. Викликаємо контекстне меню елемента Формат объекта.
Формировать список по диапазону = назва діапазону, Связь с ячейкой – будь-яка бажана комірка, у якій буде відображатися порядковий номер елемента зі списку, Количество строк списка – бажана кількість, ОК. На аркуші зявиться елемне з відкриваючимс списком. Також можна використати ф-цію ИДЕКС для відображеня у прив’язаній комірці значення зі списку Вкладка Разработчик Вставить Элементы ActiveX малюємо список на аркуші. Об’єкт список залишається виділеним, на вкладниці Разработчик Свойства: LinkedCell – вручну вводимо ім’я комірки, в якій буде відображатися порядковий номер елемента зі списку, ListFillRange – діапазон комірок, в яких введені значення для списку. Закриваємо вікно Свойства. Віджимаємо Конструктор у вкладниці Разработчик. Особливістю анного способу є можливість повністю стерти значення в полі списку і почати вводити потрібно і воно буде автоматично продовжено з існуючих значень в списку.


хиты: 400
рейтинг:0
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь