пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

1.Алгоритм функціонування процесора.

 Процесор — головна мікросхема комп’ютера, його мозок. Він дозволяє виконувати програмний код, що знаходиться у пам’яті і керує роботою всіх пристроїв комп’ютера. Швидкість його роботи визначає швидкодію комп’ютера. Конструктивно, процесор — це кристал кремнію дуже маленьких розмірів
Процесор має спеціальні комірки, які називаються регістрами. Саме в цих регістрах містяться команди, які виконуються процесором, а також дані, якими оперують ці команди. Робота процесора полягає у вибиранні з пам’яті у певній послідовності команд та даних і виконанні їх. Часто ПК оснащений додатковими співпроцесорами, орієнтованими на ефективне виконання специфічних функцій, такими як, математичний співпроцесор для обробки числових даних у форматі з плаваючою точкою, графічний співпроцесор для обробки графічних зображень, співпроцесор введення/виведення для виконання операції взаємодії з периферійними пристроями.

Алгоритм роботи процесора складається з:

1.Читання команди з памяті за адресою, записаному в СК Счетчик Команд

2.Збільшення СК на довжину прочитаної команди

3.Виконання прочитаної команди

Однак для повного уявлення необхідно визначити логічні схеми виконання тих чи інших команд, обчислення величин, а це вже функції Арифметико-логічного Пристроя.

Арифметико-логічний Пристрій На рівні логічних схем АЛП складається з:

1.Логічний елемент — електронна схема, що реалізує елементарну функцію перемикання.

2.Тригер — електронна схема з двома стійкими станами, призначена для зберігання одного біта інформації.

3.Регістр — схема для прийому, зберігання та передачі n-розрядного блоку даних Вони використовуються для проміжного зберігання, зсуву, перетворення та інверсії даних. Регістри виконуються на тригерах і логічних елементах. Їх кількість і тип визначаються розрядністю слова і призначенням регістру.


хиты: 297
рейтинг:+2
Точные науки
информатика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь