пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» ЗТП

81. Сутність політичної реклами.

Політична реклама – це форма політичної комунікації в умовах вибору, адресний вплив на електоральні групи в лаконічній, оригінальній, такій, що легко запам'ятовується, формі. Політична реклама відображає суть політичної платформи певних політичних сил, налаштовує виборців на їхню підтримку, формує і впроваджує в масову свідомість певне уявлення про характер цих політичних сил, створює бажану психологічну установку на голосування. Комунікативна суть політичної реклами полягає в тому, що вона встановлює контакт між носіями влади або претендентами на місця у владних структурах і масою, здійснює певним чином спрямований адресний зв'язок між ними, використовуючи гранично доступну для сприйняття і адекватну знакову систему.

Політична реклама - це свого роду провідникідей, ретранслятор образів, символів, міфів. Вона виконує також інформаційну функцію, оскільки одне із завдань, що стоять перед нею, - сповіщення, ознайомлення аудиторії з партією, кандидатом, їх поглядами, акціями, пропозиціями, їх перевагами перед опонентами. Політична реклама функціонує в умовах політичної конкуренції, вона виділяє власний об'єкт з числа інших, тому можна говорити про її соціально-орієнтієнтовану ідеологічну функцію.

Мета політичної реклами полягає в тому, щоб спонукати людей брати участь в тих чи інших політичних процесах, включаючи делегування різних повноважень, у тому числі шляхом виборів.

Предмет політичної реклами - партія, кандидат, їхні програми, а також політична акція, рух підтримки або протесту і т.д.

Суб'єктом політичної реклами є рекламодавець (політична організація або діяч), об'єктом – учасники політичного процесу, що роблять той чи інший вибір, визначають для себе, якої політичної орієнтації дотримуватися (у кожному конкретному випадку вони складають конкретну цільовугрупу). Політична реклама користується як раціональними, так і емоційними способами впливу на аудиторію, що орієнтуються як на усвідомлювані, так і на неусвідомлювані реакції реципієнтів. Політична реклама використовує вербальні, образотворчі і звукові засоби. Одне з центральних понять політичної реклами - образ, або імідж кандидата. Його характерні ознаки: спрощеність в порівнянні з прообразом; демонстрація специфічності і унікальності рекламованого об'єкта; конкретність, рухливість, трансформованість;часткова, ідеалізована відповідність рекламованомуоб'єкту.

До основних понять політичної реклами відносяться також характеристики кандидата, якість кандидата, зовнішнє середовище передвиборного маркетингу, внутрішнє середовище передвиборного маркетингу, ринок кандидатів, конкурентоспроможність кандидата, пропозиція, попит, «ціна» кандидата, позиціонування. Політична реклама входить в комунікативний комплекс політичного маркетингу (що включає також організацію громадської думки, «особистий продаж», «стимулювання збуту», пропаганду) і працює разом з іншими його елементами на основі варіативної додатковості всіх елементів.

Специфіка політичної реклами полягає, перш за все, в чіткій визначеності її завдань і предмета, в активному, «силовому» характері її комунікативного впливу. Політична реклама - свого роду акумулятор стратегічних ідей і розробок рекламної кампанії, регулятор електоральної поведінки.


10.06.2014; 02:03
хиты: 30
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь