пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Структура і призначення щоденного балансу банку.

На відміну від підприємств банки складають баланс щоденно. Це означає, що в системі бухгалтерського обліку в банку кожен день здійснюється реєстрація та опрацювання економічної інформації про всі господарські операції, які мали місце протягом дня.

Щоденний (щомісячний) баланс складається відповідно до плану рахунків бухгалтерського обліку комерційних банків України. Баланс має три частини:баланс активів та зобов’язань і капіталу; доходи та витрати; позабалансові рахунки.

Розглянемо форму щденного балансу, складеного шляхом перегрупування рахунків, наведених у сальдовій відомості.
Перегрупування рахунків проводиться відповідно до елементів балансу, а саме: активи; зобов’язання та власний капітал. У межах елементів балансу бухгалтерські рахунки об’єднують відповідно до структурних одиниць плану рахунків: за класами, розділами, групами.
У балансі банку передбачено проміжні підрахунки відповідно до видів активів, зобов’язань та джерел власного капіталу, які обліковуються окремо за кожною групою, розділом та класом рахунків, а також підбиття загальних підсумків за елементами балансу: активи, зобов’язання та капітал. Особливістю балансу є рівність підсумкових сум активу та пасиву, тобто підсумок активів балансу повинен дорівнювати сумі зобов’язань та власного капіталу:

 


хиты: 383
рейтинг:+2
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь