пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Бухгалтерський облік в банках як інформаційна система.

бухгалтерський облік — це процес спостереження, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передання інформації про господарську діяльність банку зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень.

предметом бухгалтерського обліку в банку є його господарська діяльність (різні банківські операції), а кінцевим продуктом — бухгалтерська звітність про господарську діяльність.

Інформація про діяльність банку формується в системі бухгалтерського обліку і надається у вигляді фінансової звітності. Фінансова звітність — це бухгалтерська звітність, що містить сукупність економічних показників, які повинні відбивати об’єктивну оцінку фінансового стану і фінансового результату, а також обсяги грошових потоків від діяльності комерційного банку та ступінь ризиковості його діяльності.

Фінансовий облік виконує такі основні функції:

-суцільне, повне і безперервне відображення всіх господарських операцій за обліковий період;

-складання встановленої фінансової звітності;

-інтерпретація і подання достовірної фінансової інформації користувачам.

Тобто,бухгалтерський облік призначений для реєстрації банківський операцій.Інформація про ці операції надається у вигляді фін.звітності.Фінансова звітність є засобом інформування зовнішніх і внутрішніх користувачів про діяльність банку та допомагає приймати  їм виважені рішення.

 


хиты: 311
рейтинг:-1
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь