пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Причини існування м'якого раціонування на підприємстві.

Нестача прибуткових проектів І загальна економічна невизна­ченість за прийняття рішень залишаються основними чинниками, що спричиняють низький рівень інвестування. М'яке раціонування (частково виражене в небажанні підвищувати рівень заборгованос­ті) також є важливим обмеженням, але жорстке раціонування (не­стача капіталу) не розглядається як особливо важливе обмеження. М'яке -коли керівництво свідомо встановлює інв обмеження на короткий період (зустрічається значно часті­ше).

Керівництво підприємства вимушене встановлювати такі об­меження по капіталу, які з певних причин можуть призвести до принесення в жертву проектів, що створюють багатство. Причини:

1. Керівництво встановлює максимальні ліміти на запозичення й не може або не хоче залучати додатковий капітал на короткий період. Отже, обсяги Інвестування насправді обмежуються обся­гами надходжень коштів із внутрішніх джерел.

2.  Керівництво віддає перевагу політиці стабільного зростання перед імпульсною моделлю зростання й проблемами, які її су­проводжують.

3. Керівництво встановлює обмеження для окремих підрозді­лів затвердженням річних бюджетів капіталу.


хиты: 262
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь