пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Жорстке та м'яке раціонування.

Раціонування може виникнути у зв'язку з тим, що пп не може отримати капітал за ринковою ставкою дохіднос­ті або ж унаслідок внутрішніх фін обмежень, установлених керівництвом. Обмеження, установлені зовні, вважаються жорсткими, а встановлені в самій організації — м'якими.

 Жорстк е-коли пп не може отримати інв кошти за переважаючою ринковою %ставкою за наявного рівня ризику (рідко трапляється на розвинутих ринках капіталу). М'яке -коли керівництво свідомо встановлює інв обмеження на короткий період (зустрічається значно часті­ше). По суті, ціллю раціонування є визначення такого пакета ін­в проектів, який за достатніх ресурсів забезпечить макс можливу загальну NPV. Пра­вило NPV, що викор індивідуально для кожного проекту, не може бути повністю прийнятним, оскільки припущення стосовно того, що завжди знайдуться кошти для фінансування інв можливостей, не супроводжується.

Нестача прибуткових проектів І загальна ек невизна­ченість за прийняття рішень залишаються основними чинниками, що спричиняють низький рівень інвестування. М'яке раціонування (частково виражене в небажанні підвищувати рівень заборгованос­ті) також є важливим обмеженням, але жорстке раціонування (не­стача капіталу) не розглядається як особливо важливе обмеження.


хиты: 247
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь