пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Сутність обмежень на інвестування.

Альтернативне тлумачення правила NPV може бути таким: приймаються проекти, які пропонують норму дохідності, що перевищує альтернативну вар­тість капіталу (дохідність, яку можуть отримати акціонери, інвес­туючи деінде за такого самого рівня ризику).

На практиці окремі Інв проекти не можуть бути при­йняті або відкинуті навіть за правилом NPV, оскільки залишається нерозв'язаною проблема формування цілісного пакету інв проектів, який має найвищу су­купну NPV для акціонерів.

На недосконалих ринках вирішення проблеми бюджетування капіталу може включати розміщення обмеженої кількості ресур­сів між конкурентними економічно бажаними проектами, які всі разом реалізувати неможливо. Термін «раціонування капіталу», як він зазвичай трактується, мас відношення як до некапітальних, так і до капітальних обмежень. Наприклад, ресурсним обмежен­ням можуть бути наявність кваліфікованої робочої сили, управ­лінський час, потреба в оборотному капіталі тощо. Інв обмеження можуть виникнути навіть унаслідок наполягання на тому, щоб вище керівництво оцінювало і затверджувало всі капі­тальні проекти, створюючи таким способом портфель невикорис­таних інв проектів.


хиты: 240
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь