пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Метод  імітаційного моделювання.

МІМ (Монте-Карло) є технікою операційних досліджень, що має широкий спектр застосування в пп діяльності. Цей підхід полягає в розробленні мат моделі, яка врах найважливіші хар-и інв-ї пропозиції на всіх етапах життєвого циклу інв проекту, які вва­жаються такими, що мають випадковий характер. ІМ розглядає такі екзогенні (вхідні) фактори, які є суб'єктами випадкової варіації.

Фактори, пов'язані з ринком:

1. Розмір (ємність) ринку.

2. Темп зростання ринку.

3. Продажна ціна ринку.

4.  Частка фірми на ринку.

Фактори, пов'язані з інвестуванням:

5. Інвестиційні витрати.

6. Продуктивна тривалість проекту.

7. Залишкова вартість інвестиції.

Фактори, пов 'язані з витратами:

8. Змінні витрати на одиницю продукції.

9. Умовно-постійні витрати.

Для кожної з цих змінних визначається розподіл Імовірностей, який базується на сприйнятті керівництвом можливості їхнього виникнення. (Оцінка показників імо­вірності для найважливіих факторів)->( Випдковий вибір поєд­нань факторів)->(Визначення рівня дохід­ності для кожного з ва­ріантів вибору)->( Повторення, допоки не буде виявлено чітку карти­ну співв «інвес­тиційний ризик — надхо­дження»)

Аналізуються показники частки ринку відносно розподілу  ймовірності. Процес моделювання зд для всіх змінних, щоб визначити (після дисконтування)NPV інв пропозиції дослідним прогоном. Це повто­рюється багато разів для кожної із змінних, і в кінцевому підсумку отримують достатньо результатів, щоб побудувати роз­поділ імовірності NPV проекту


хиты: 236
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь