пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Ризик  та невизначеність у інвестуванні.

Суттєвою рисою прийняття інв. рішень є їх орієнтація на майбутнє, яке по своїй природі є невизначеним. вимірювання ризику при бюджетуванні капіталу є вирішальним фактором при оцінці активів, а його ігнорування є небажаним. Прийняття прибуткової інвест. пропозиції, яка є високоризиковою, може підвищити чутливість до ризику усього бізнесу і призвести до фактичного зменшення вартості підприємства.

Визначеність. Абсолютно достовірні події тоді, коли очікування є однозначно оціненим, коли певному, наперед очікуваному результату віддається перевага по відношенню до ін результатів у переліку. У інвестуванні не існує визначеності, але деякі з інвестицій є досить близькими до цього.

Ризик та невизначеність. З наукового погляду ризик та неви­значеність не є синонімами. Ризик стосується набору (низки) єдиних у своєму роді (унікальних) наслідків прийняття певного рішення, які можна визначити з певною ймовірністю в той час, коли невизначеність ґрунтується на неможливості визначити ймовірність. Найбільш наглядним прикладом ризику є шанс 1 до 6 викинути 6 гральною кісткою. Для багатьох інв рішень важко знайти емпіричні докази. Тому коли об'єктивні статистич­ні свідчення є недоступними, керівники вимушені використову­вати суб'єктивні значення ймовірності. Керівник з невеликим досвідом запуску нового продукту на новий ринок може лише суб'єктивно оцінити відповідні ризики, що основані на доступній йому інфо. З огляду на те, що суб'єк­тивна ймовірність може бути використана під час прийняття Ін­в рішень таким самим способом, як і об'єктивна, різ­ниця між ризиком і ймовірністю не така вже й істотна. На прак­тиці обидва ці показники часто є взаємозамінними.


хиты: 321
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь