пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Класифікація методів оцінки реальних інвестиційних проектів.

Ідея будь-якого вкладання капіталу повинна обгрунтовуватися розрахунками корінного завдання: якою мірою майбутні доходи покривають нинішні (поточні) витрати? На це питання мусить відповісти кожний інвестор від приватної особи до держави загалом. Виходячи з цього, теоретичні засади інвестиційного аналізу складають систему методів і показників обчислення ефективності (оцінки привабливості) реальних інвестиційних проектів.

Найвідоміші методи оцінки інвестиційних проектів можна розділити на дві групи:

1.Традиційні, тобто методи оцінки ефективності інвестицій за допомогою співвідношення грошових надходжень з витратами. (коефіцієнт ефективності, період окупн, бухг період окупності)

2.Методи оцінки ефективності інвестицій, що грунтуються на теорії часової вартості грошей. Більш обєктивні і не можуть викор в фін звітності (показник чистої теперішньої вартості, індекс доходності, дисконтований період окупності, внутрішньої норми доходності, модифікована внутр норма доходності).

За допопомогою цих методів здійснюється інвестиційний аналіз проектів, тобто оцінюється і зіставляється інвестиційна привабливість (ефективність) напрямків інвестування, окремих програм (проектів) або об?єктів.


хиты: 323
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь