пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Програма постаудиту інвестиційних проектів.

Перед тим, як інвестиційне рішення буде прийнято, потрібно розробити програму з постаудиту, яка має охоплювати питання від­носно того, чи необхідний аудит, коли його слід здійснювати, які для цього потрібні процедури і хто буде відповідати за здійснення.

Вибір проекту для аудиту залежить від вигод, які можна отримати внаслідок його реалізації. Якщо говорити про прибутковість проектів, які вже існують, то зазви­чай до переліку вносять великі проекти з високим ризиком, де навіть незначні несприятливі зміни можуть вплинути на загальну прибутковість проекту. Значний потенціал для контролю закла­дено в проектах, де значний відплив грошових коштів планується на пізніших етапах життєвого циклу проекту. Для поліпшення рішень у майбутньому бажано здійснювати відповідний поетап­ний аналіз проектів. Ана­ліз чутливості дає змогу визначити ті припущення і зміни, які мають найбільший вплив на проект. Він має деталізувати, яким чином їх треба переглянути. Величина очікуваної теперішньої вартості може залежати від певних основних подій, які мають відбутися. Чи будуть конкуренти реагувати на новий продукт зниженням цін або впровадженням у виробництво кращих про­дуктів? Чи буде внесено до законодавства такі зміни, які завда­дуть шкоди проекту?

Правильна розробка програми аудиту, з огляду на критичні припущення й події та вибір часу, допоможе аудитору пояснити відхилення від запланованих значень (оцінок) грошових потоків.

Перелік процедур, що входять до комплексу постаудиту, змі­нюється залежно від цілей проекту. Але більшість перевірок ма­ють охоплювати такі питання:

  1. Витоки (історія) проекту. Досить легко забути про справжню ціль проекту й оцінювати його за хибними критеріями.
  2. Порівняння фактичних показників реалізації проекту з пла­новими показниками
  3. Порівняння економічних показників
  4. Аудиторські рекомендації та висновки.
  5. Зворотний зв'язок.


хиты: 282
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь