пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Цілі постаудиту інвестиційних проектів.

Постаудит, визначається як об'єктивна й незалежна оцінка успішнос­ті витрат коштів у процесі реалізації проекту за визначеним пла­ном. Оцінка має охоплювати реалізацію проекту від його затвердження до здачі в експлуатацію, а також його подальше технічне й фінансове функціонування. Цілі постаудиту:

Поліпшення якості прийнятих рішень. Занадто оптимістичний прогноз щодо реалізації проек­ту часто заохочується керівною верхівкою встановленням нере­ально високих контрольних показників ефективності інвестицій­ного проекту. Те, що таку помилку в передбаченнях буде виявле­но аудиторською перевіркою, може відвернути ЇЇ або зменшити. Постаудит може знижувати продуктивність, якщо він призво­дить до прийняття невиправдано занижених прогнозних оцінок за умови. Це може виражатися в розроб­ленні меншої кількості проектів, які відрізняються високими ри­зиком і дохідністю. Саме тому важливо розглядати постаудит не як зустрічний контроль, а як Інструмент, який стимулює якість і цілісність проектного аналізу.

Поліпшення якості майбутніх рішень. Постаудит відіграє важ­ливу роль, даючи керівникам змогу отримати зиск із запобігання допущених у минулому помилок. Постаудит має забезпечити своєчасний зворотний зв'язок І нада­ти інформацію відносно того, чому проекту не вдалося досягти обіцяного рівня і, отже, зменшити ймовірність невдачі за реаліза­ції майбутніх проектів. Наприклад:

Чи достатньо зібрано даних для здійснення оцінки?

Які специфічні помилки було зроблено у припущеннях і про­гнозах?

Чи було оцінено відповідним чином ризики?

Які заходи потрібно здійснити для поліпшення процесу при­йняття рішень?

Постаудит не може просто асоціюватися з фінансовим аналі­зом. Інвестиційний проект має бути розроблено так, щоб він відповідав певним стратегічним вимогам. Аудит допомагає визна­чити, наскільки результати реалізації інво проекту збі­гаються зі стратегічними завданнями, які він має реалізувати.

Знаходить причини для ініціювання діяль­ності після внесення коректив у проекти, які вже існують.(Основа для коригувальних дій).  розгляд проекту з погляду його перспектив на майбутнє. Коли фактичні відхилення є значними або коли основні міркування вже не є такими важливими, майбутнє інвестиційного проекту в його початковій формі може стати предметом дискусії. Може ви­явитися, що проект є набагато прибутковішим, ніж планувалося, що може спонукати до розширення інв проекту або ж приведе до більш раннього переходу до наступної фази реалізації проекту. Там, де зміни є несприятливими, це може призвести до перегляду з можливістю скорочення або відмови від проекту.


хиты: 249
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь