пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Затвердження інвестиційних пропозицій.

Стадії затвердження ма­ють подвійну мету:

І. Функція контролю якості. З огляду на те, що пропозиція за­довольнила вимоги на попередніх етапах (після пошуку, стратегічного плану, відсіву, конкретизації, оцінки, проведення) немає сенсу відкидати її, хіба що з політичних міркувань. Тільки там, де попереднє пла­нування інв процесу було невідповідним, стадія за­твердження має велике значення у визначенні долі проекту.

2. Мотиваційна функція. Інв проект і особа, яка його пропонує, нероздільні. Особа, що приймає рішення, одно­часно й формує думку (судження) щодо пропозиції та змушує себе й команду виконавців підпорядкувати свою діяльність її реалізації.

Інколи втрати, пов'язані з відхиленням капітальних проектів на основі мотивації керівників, набагато перевищують втрати, пов'язані з прийняттям майже проектів з мінім збитковіс­тю. Рівень відповідальності, настрій команди керів­ників, що займається впровадженням проекту, є головними фак­торами, які визначають успіх / невдачу проектів із граничною ек ефективністю.

Взявши на себе зобов'язання відносно певного проекту, фірма повинна регулярно й систематично оцінювати припущення та інші фактори, з урахуванням яких приймалося рішення, і контролювати прогрес у розвитку прое­кту на всіх стадіях його реалізації. Коли зміни в припущеннях і запланованих грошових потоках Істотні, керівництво має при­йняти рішення відносно того, які зміни необхідно внести до якогось певного Інвестиційного проекту або в сам процес при­йняття рішень.


хиты: 221
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь