пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Оцінка інвестиційних пропозицій: фактори маркетингу, виробничі фактори, фінансові фактори, "людський" фактор.

Фаза оцінки включає збір інформації, як на вході, так і на ви­ході, і використання спеціальних інвестиційних критеріїв для отримання оптимальної комбінації інвестиційних проектів. Фірма повинна зробити вибір відносно використання точних і надсклад­них або ж простіших оцінних моделей для того, щоб зрозуміти найважливіші взаємозв'язки, які існують на практиці. Більшість фірм використовує певний перелік критеріїв для оцінки Інвести­ційних проектів. Результати цієї оцінки можуть бути надійними тільки за умови, якщо є правильними припущення, на які вона спирається. Необхідно ретельно вивчити й ураховувати вплив на інвестиційний процес таких факторів, як ринки, стан економіки, виробництво, фінанси та люди. Нижче наведено перелік найваж­ливіших аспектів.

 

Фактори маркетингу:

До якого сегмента ринку належить інвестиційна пропозиція? *Як співвідноситься Інвестиційна пропозиція з маркетинго­ вою стратегією? *Чи перевищують строки використання активів тривалість життєвого циклу продукту? *Які дослідження ринку було здійснено на підтримку маркетингових припущень по пропозиції? *У випадку пропозиції відносно розширення:

  • ринок досяг свого піку чи пройшов його?
  • чи можливо продати продукцію, випуск якої планується збільшити?
  • як такі підвищення вплинуть на частку на ринку, ціни та прибутки?
  • чи посилиться цінова війна за рахунок зменшення ціни для підвищення частки на ринку? *Якщо з'явився новий продукт, чи було його тестовано пов­ною мірою?

 

Виробничі фактори

  1. Якої стадії життєвого циклу продукту планується досягти згідно з інвестиційною пропозицією (дозрівання, розвиток, зрі­лість, занепад)? Яке це матиме відношення до припущень відно­сно об'єму, вартості одиниці та ціни продажу?
  2. Чи є досвід використання пропонованого інв проекту: а)        в організації? б)поза організацією? Якщо так, то яким чином цей досвід можна перейняти й вико­ристати?
  3. Чи може наявне виробниче обладнання забезпечити досяг­нення відповідного рівня якості, нормативних показників витрат ресурсів і часу, які передбачено в інвестиційній пропозиції?
  4. Як вплине реалізація Інвестиційної пропозиції на викорис­тання потужностей у коротко- й середньостроковому аспектах?

 

Фінансові фактори:

  • Яку ставку дисконтування використано за розгляду пропозиції?
  • Чи дає проект специфічні можливості запозичення фін ресурсів (наприклад, позика під низький процент для реалі­зації саме цього проекту)?
  • Чи було розроблено «найкращий» і «найгірший» варіанти перебігу подій за реалізації проекту додатково до реальних при­ пущень щодо Його реалізації?
  • Чи проаналізовано чутливість?
  • Яке процентне падіння в припущеннях відносно основних показників призводить до не­прийняття проекту?
  • До якої міри ризикованість проекту обумовлюється мікроекономічними факторами (наприклад, таким специфічним ри­зиком, як зміна в конкуренції) або макроекономічними факто­рами (наприклад, ринковим ризиком, таким як економічна по­літика уряду)? 

 

«Людський» фактор.

Основною причиною того, що проекти не втілюють у життя все що від них очікувалось, є ігнорування «людського» фактора. Реалізація більшості проектів призводить до структурних змін і впливає на управлінську мотивацію.

  1. Чи потребує Інвестиційна пропозиція залучення додатково­ го персоналу або подальшого навчання та перепідготовки?
  2. Чи здатне керівництво самотужки реалізувати Інв пропозицію?
  3. Чи є персональна / командна відповідальність за реалізацію інв пропозиції найдоцільнішою для цього випадку?
  4. Чи є адекватними до потреб з реалізації проекту наявні управлінські структури та процедури?
  5. Яким чином вплине нова інвестиція на керівництво та робіт­ників?
  6. Чи були попередні консультації відносно планів щодо інв-ня з робітниками й профспілками? 

хиты: 317
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь