пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Класифікація інвестиційних пропозицій.

Потрібна інформація та метод аналі­зу змінюються залежно від природи проекту. Існує така усталена класифікація інвестиційних пропозицій:

Пропозиції із заміщення виправдовуються потре­бою замінити активи, які вже майже виробилися або потребують високих витрат на підтримання їх у робочому стані. Від заміщення очікується або мале покращання, або ж ніякого. Але ці витрати потрібні для підтримання необхідного рівня виробничих потужностей або якості послуг. Аналіз фахівців-інженерів відіграє найбільшу роль у цих пропозиціях.

Скорочення витрат. має на меті їх скорочення через використання додаткового обладнання або модифікацію наявного. Начальники виробничих підрозділів і спеціалісти повинні регулярно переглядати виробничі операції для виявлення інв можливостей, які можуть призвести до скорочення витрат.

Пр-ї з розширення та покращання відношення до вже існуючих продуктів і спрямовані на збільшення обсягів виробництва; покращання сервісних, дистриб'юторських можли­востей, якості продукту чи для підтримки або покращання кон­курентної позиції фірми.

Пр щодо нових продуктів - всіх капіталь­них витрат, які мають відношення до нових продуктів.

Стратегічні пропозиції генеруються на вищому управлінсь­кому рівні й охоплюють витрати в нових сферах або там, де ви­году буде отримано поза інв проектом. Проект може пропонувати негативну чисту теперішню вартість, але в ширшо­му розумінні створювати багатство. (Диверсифікація проектів може спричинити ефект пере­ходу компанії до менш ризикової категорії (мається на увазі важ­ливість специфічного ризику, як у випадку з компанією, яка кон­тролюється однією сім'єю)).

Статутна діяльність та благодійність зазвичай не дають фін надходжень, хоча вони можуть принести фірмі Ін користь. Але головною при цьому є мінімізація витрат для досяг­нення певних цілей.

Кожна пропозиція повинна бути ранжирована в кожній категорії за такими ознаками, як вплив на прибуток, ступінь її терміновості, а також за ознакою того, чи може її бути відкладено (перенесено).

Критичні пр-ї — капітальні проекти, які повинні бути реалізовані в поточному році для того, щоб уникнути якихось надзвичайних ситуацій або відвернути значні грошові втрати.

Бажані пр-ї— високоприбуткові проекти або проекти, які надзвичайно важливі для фірми.

Необхідні прї— подібні до критичних, але масштаби проектів є більшими в часі. Це означає, що їх може бути від­кладено на один або кілька років, поки не здадуться необхідні кошти.


хиты: 196
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь