пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Стратегічні міркування у процесі інвестування капіталу.

Окрі методу делегування всіх інв пропозицій є й ін мето­ди делегування пов'язані з природою проекту, наприклад, «страте­гічні» міркування, «високоризиковані» проекти (проекти, що не включені в бюджет капіталу) й потребують затвердження на вищому рівні. Більшість великих компаній мають спе­ціальні посібники з бюджетування капіталу, що включають інстру­кції й контрольні листи, за якими зд важливі процедури у процесі Інвестування.

Система бюджетування капіталу не повинна розглядати інвес­тиційні проекти Ізольовано — приймати лише ті, які пропонують позитивне значення чистої теперішньої вартості, і відкидати всі інші. Вона є цілісною частиною процесу корпоративного плану­вання фірми й тому має бути узгодженою з цілями та стратегіями пп діяльності. Процес пере­розподілу ресурсів є ос­новним методом, за допомогою якого втілюється стратегія. Підхід Бостонської консалтингової групи щодо хар-и пп портфель визначений такими параметрами, як відно­сна частка ринку й рівень зростання. Так, матриця «два-на-два» визначає 4 види товарного ринку, на яких має змогу діяти фірма, «зірки»  «грошов. корови» «знаки питання»  та «собаки» Нормальний розвиток продукту в часі починається з потенційно успішного продукту й рухається проти годинникової стрілки, щоб у кінці бути відторгнутим (зня­тим). Спираючись на цей стратегічний аналіз бізнесового порт­феля фірми, пропонується модель розподілу ресурсів: Діяльність, яка пропонує високі тем­пи зростання й можливість досягнення домінування на ринку, є основним напрямом інвестування («зірки» та «знаки питання»).Коли такого домінування досягнуто, темпи зростання починають зменш й інвестиції спрямовуються лише на під­тримання частки ринку. «Грошові корови» стають генераторами для інших ділянок росту. Напрями діяльності, на яких не вдалося досягти значущої частки ринку протягом фази їхньо­го зростання («собаки»), стають претендентами на відсіваннч. Будь-які генеровані кош­ти повинні вкладатися в сектори з високим рівнем зростання.

Метод визнач вплив стратегії на розподіл ресур­сів. Розробивши інв стратегію, фірма може потім оціювати окремі проекти у відповідності з довгостроковим стратегічним планом фірми. Оцінка проектів відбувається не тільки відповідно до їхньої норми до­хідності. Т.ч, Бюджет капіталу має бути тісно пов'язаним з корпоративною стратегією.


хиты: 282
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь