пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Бюджетування капіталу.

Сукупність дій з визначення, аналізу й вибору можливих інвестицій серед інвестиційних про­позицій називають складанням капітального бюджету, або бюдже-туванням капіталу. Цей процес охоплює кілька етапів, починаю­чи з виявлення можливих варіантів, перевірки ідей і закінчуючи точним економічним аналізом та постаудитом. У момент затвер­дження капітальний бюджет підприємства містить прийнятну кількість проектів, від яких загалом і від кожного окремо очікує­ться економічний ефект, що відповідає стратегічним цілям керів­ництва підприємства. Бюджетування капіталу полягає у виборі за умов обмежених інвестиційних ресурсів тих інвестицій, які за­безпечать бажаний рівень дохідності за прийнятного рівня ризи­ку. Тобто це процес пошуку компромісу між можливістю не­сприятливого перебігу подій і очікуваною дохідністю інвестицій.

Бюджетування капіталу як ключова функція фінансового менеджера: *скільки інвестувати; *в які об’єкти інвестувати?

Бюджетування капіталу – це мистецтво вкладання коштів у  активи (фін), вартість яких перевищує їх ціни Це не механічний процес, бо за умов абсолютно правильного виконання всіх його положень немає жодного варіанту успішного інвестування, внаслідок перевищення вартості акцій над їх ціною, в які вкладаються інвестиції.

БК зводится до ранжирування всіх інвесиційних пропозицій у порядку їхньої дохідності й вибору комбінацій інв пропозицій, яка б забезпечувала бажану сукупну дохідність за наявності обмежень за рівнем ризику й обсягах доступних фондів.

Методи аналізу інвестиційних проектів: *традиційні; *прості; *складні.

Якість рішень менеджера визначає рівень процвітання фірми.


хиты: 440
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь