пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Оцінка конкурентного становища комерційного банку та визначення його конкурентної стратегії за стратегічною матрицею компанії General Electric.

Цей різновид портфельної матриці, що отримав назву «екран бізнесу», розроблений консалтинговою групою McKincey спільно з корпорацією General Electric. Матриця складається з дев'яти частин і заснована на оцінюванні довгострокової привабливості галузі і «сили» конкурентної позиції стратегічної одиниці бізнесу (рис. 13.4).
Модель McKincey використовує більше даних, ніж матриця БКГ. Зростання ринку трактується в ній як привабливість ринку (галузі), а частка ринку — як стратегічне становище (конкурентні позиції) товарів. Крім того, фахівці McKincey вважають, що чинники, які визначають привабливість галузі і позиції бізнесу на різних ринках, різні. Тому при аналізі кожного ринку необхідно спершу виокремити чинники, що найбільше відповідають його специфіці, об'єктивно оцінити їх рівень (низький, середній, високий).

Матриця МсКіпсеу передбачає пошук рішення з таких основних стратегічних альтернатив:
1) інвестування з метою утримання здобутих позицій та адекватне реагування на розвиток ринку;
2) інвестування з метою поліпшення здобутої позиції (зміщення на матриці вправо), підвищення конкурентоспроможності;
3) інвестування задля відновлення втраченої позиції (таку стратегію важко реалізовувати на недостатньо привабливому ринку);
4) зниження рівня інвестицій з метою «збирання врожаю», наприклад шляхом продажу бізнесу;
5) деінвестування і вихід з ринку (сегмента) з низькою привабливістю, на якому підприємство не може здобути істотну конкурентну перевагу.

Конкурентна позиція фірми Привабливість виду діяльності (бізнесу)
  Висока Середня Низька
Сильна х х х
Середня х х х
Слабка х х х

 


хиты: 422
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь