пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Місія, мета та маркетингова стратегія банку: співвідношення понять.

Місія банку визначається на основі чіткого бачення майбутнього, формулюється керівництвом або власниками банку і доводиться як до персоналу, так і до громадськості взагалі. Це формулювання повинно бути простим і доступним як для працівників, так і для клієнтів банку. Всі структурні підрозділи повинні підтримувати місію і орієнтувати на неї свою діяльність. Для формулювання  місії необхідно відповісти  на такі питання: Яким повинен стати банк і чому? Які продукти він буде продавати? Яким чином і за скільки часу банк стане таким? Яка ієрархія цінностей банку? Хто буде клієнтами банку? Яка необхідна структура для досягнення місії банку?

Зміст і призначення маркетингової стратегії полягає у встановленні довгострокових цілей банку і розробці заходів для їх досягнення. Основними     складовими     елементами     маркетингового стратегічного плану можна вважати: формулювання місії банку; визначення    передумов    діяльності    банку    та    оцінка маркетингового середовища; визначення  пріоритетів  ринку,  які  мають  найсуттєвіший вплив на прийняття стратегічних рішень; оцінка сильних і слабких сторін банку, його можливостей і ризиків; коректування   стратегії   в   умовах   мінливого   ринкового середовища; вибір часу стратегічних дій; очікувані результати від реалізації стратегії.

Вибір стратегічної мети і місії банку обумовлені такими основними факторами: історія банку;

організаційна структура і внутрішня культура банку; маркетингове середовище; ресурси комерційного банку; психологічний тип та ціннісні орієнтації керівних осіб банку (теоретичні, економічні, політичні, морально-естетичні, релігійні і т.д.).


хиты: 208
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь