пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Інтернет-банкінг: зміст, значення і тенденції розвитку.

Інтернет-банкінг - це система віддаленого отримання банківських послуг через Інтернет. Віртуальне спілкування з банком здійснюється в інтерактивному режимі - через сайт банку. Для роботи в системі необхідно підключити цю послугу в офісі банку і мати можливість виходу в Інтернет через сумісний браузер.

Можливості інтернет-банкінгу дозволяють:
· Відправляти в банк всі види фінансових документів;
· Отримувати виписки та документи за всіма рахунками в банку за будь-який період часу;
· Відстежувати всі етапи обробки платіжних документів у банку в режимі реального часу;
· Оперативно отримувати повідомлення про помилки;
· Працювати в одному інтерфейсі з рахунками в різних банках;
· Здійснювати перегляд і друк вхідних і вихідних платіжних документів.

Головною перевагою інтернет-банкінгу є все-таки зручність, яке дозволяє забувати про насущні клопоти та непотрібної паперової роботи. Саме воно примушує багатьох практичних людей, які цінують свій час, завести рахунок в банку і керувати ним через Інтернет. Взаєморозрахунки між клієнтом і банком проводяться в режимі реального часу. Клієнт може відстежувати всі етапи обробки платіжних документів у банку на екрані свого комп'ютера.
Серед  недоліків  реалізації  операцій  через  Інтернет  доречно,  на  нашу  думку,  зазначититакі,  як  часовий  лаг  при  здійсненні  операцій  оплати  рахунків,  виплати  депозитів,блокуванні/розблокуванні  платіжних  карт;  затримка;  електронне  шахрайство,  тобто високий ризик крадіжки грошей, ймовірність “втрати” платежів та ймовірність технічних збоїв у системі. 

Банкам  доречно  звернути  особливу  увагу  на  забезпечення  інформаційно-технологічноїбезпеки  електронних  послуг  шляхом  захисту  комунікацій  і  трансакцій,  ідентифікації покупців  і продавців, удосконалення механізмів обробки замовлень. В  Інтернет-банкінгу необхідно використовувати до семи рівнів захисту, оскільки проблеми безпеки у Інтернетіі пов’язані  з ними ризики дуже  високі. Основними  тенденціями розвитку дистанційного банківського обслуговування в Україні найближчими роками, на думку автора, є постійне збільшення  кількості  користувачів  Інтернет-банкінгу,  зростання  інтенсивності використання  таких послуг,  та попиту на додаткові  інтегровані функції,  такі як  Інтернет-трейдинг, можливості ведення декількох рахунків у одній системі електронного банківського обслуговування,  навіть  рахунків  різних  банків.  Як  додаткові  Інтернет-послуги  банки пропонуватимуть  консультації  у сфері  інвестицій,  щодо  мінімізації  ризиків  фінансових вкладень, укладення договорів страхування.


хиты: 939
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь