пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Охарактеризуйте основні операції, що проводяться на фондових біржах.

Професійним учасником фондового ринку (організатором торгівлі) із створення організаційних, технологічних, інформаційних, правових та інших умов для збирання та поширення інформації стосовно попиту та пропозицій, проведення регулярних торгів фінансовими інструментами за встановленими правилами, централізованого укладення та виконання договорів щодо фінансових інструментів, у тому числі здійснення клірингу та розрахунків за ними, та розв'язання спорів між членами організатора торгівлі є фондова біржа.Фондова біржа діє в організаційно-правовій формі товариства або дочірнього підприємства об'єднання торговців цінними паперами. Вона утворюється не менше ніж 20 засновниками торговцями цінними паперами, які мають ліцензію на право провадження професійної діяльності на фондовому ринку.

Усі операції на фондовій біржі поділяють на: касові (спотові) та строкові.

Касова угода (спотова) - її особливість у тому, що цінні папери оплачуються та передаються покупцю, зазвичай, у день угоди або протягом 1-3 днів. Ринок таких угод називається касовим (спотовим), а ціна касовою (спотовою). Ці угоди передбачають первинне розміщення цінних паперів та їх вторинний перепродаж. До первинного розміщення через біржу приймаються цінні папери, які пройшли лістинг (експертизу) в експертній групі біржі. Вторинний перепродаж цінних паперів полягає у такому:• угоди здійснюються за паперами, які котуються на біржі:• котування складається, виходячи з пропозиції;• доручення брокерам на покупку та продаж цінних паперів даються у формі наказу.

Угоди, які мають предмет поставки активу у майбутньому називають строковими. Предметом строкових угод можуть бути будь-які активи. До строкових угод належать: опціони ф'ючерси, варіанти.

З точки зору строків виконання опціони поділяють на:• американський опціон, який може бути виконаний у будь-який день до закінчення строку контракту:• європейський опціон, який здійснюється лише в день закінчення строку контракту.

 


хиты: 246
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
денежные отношения
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь