пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Особливості інвестиційних ресурсів та їх формування.

Інвестиційними ресурсами називають всі види майнових та інтелектуальних цінностей (у вартісному відтворенні), які потрібно вкласти в об'єкти підприємницької та іншої діяльності. В результаті їх використання мають утворюватися доходні, прибуткові потоки, досягатися намічені ефекти.

Основною особливістю формування інвестиційних ресурсів є використання широкого поля джерел, засобів і методів фінансування інвестиційної діяльності та їх впливу на фінансово-господарську діяльність суб’єктів господарювання:

1. Усі напрямки та форми інвестиційної діяльності здійснюються за рахунок інвестиційних ресурсів, які ним формуються самостійно.

2. Формування інвестиційних ресурсів здійснюється за рахунок концентрації вільних коштів з подальшим використанням в інвестиційній діяльності.

3. Базою формування інвестиційних ресурсів підприємства деякою мірою є і його капітал, призначений до реінвестування, формами такого реінвестованого капіталу, що використовується в процесі формування інвестиційних ресурсів, виступають амортизаційні відрахування по основних засобах і амортизованих матеріальних активах; засоби, отримані від реалізації капітальних активів, що вибувають; надходження від продажу окремих фінансових інструментів інвестування й інші.

4. Формування інвестиційних ресурсів супроводжує всі стадії життєвого циклу підприємства, пов’язані з його поступальним економічним розвитком. Починаючи з „народження” підприємства і закінчуючи його „старінням”, процес формування інвестиційних ресурсів носить регулярний характер.

5. Формування і використання інвестиційних ресурсів пов’язане з усіма стадіями інвестиційного процесу підприємства.

6. Формування інвестиційних ресурсів підприємства представляє собою безупинний процес.

7. Процес формування інвестиційних ресурсів носить детермінований регульований характер. Детермінованість цього процесу характеризується його кількісною визначеністю в часі, по обсягу, структурі й інших параметрах.

8. Формування інвестиційних ресурсів нерозривно пов’язано з цілями і напрямками інвестиційної стратегії підприємства.

9. Темпи формування інвестиційних ресурсів функціонуючого підприємства за рахунок прибутку визначаються тимчасовою перевагою його власників (менеджерів). Процес такого формування здійснюється через механізми дивідендної політики.

10. Ефективне формування інвестиційних ресурсів у розрізі окремих їхніх джерел є найважливішою умовою фінансової стійкості підприємства. Раціональна структура джерел формованих інвестиційних ресурсів дозволяє знизити рівень інвестиційних ризиків у майбутній діяльності підприємства, запобігти можливості його банкрутства.

11. Можливість формування інвестиційних ресурсів підприємства багато в чому визначається структурою капіталу, досягнутого на попередній стадії його господарського циклу.

12. Обсяги і джерела формування інвестиційних ресурсів багато в чому визначаються вартістю їхнього залучення (вартістю капіталу). При цьому середньозважена вартість формованого інвестиційного капіталу повинна обов’язково зіставлятися з розміром ефекту від його використання в процесі реального чи фінансового інвестування.

 


хиты: 358
рейтинг:+1
Общественные науки
экономика
денежные отношения
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь