пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Форми реальних інвестицій.

Реальні інвестиції - це вкладання коштів в реальний (основний та оборотний) капітал, спрямоване на приріст виробничих фондів та матеріально-технічних запасів.                                                                                                                                                                               

1. Придбання цілісних майнових комплексів є інвеӁтиційноЎ опдрацією підприємств, щѾ загезпзчує ҷвичайно ефект "синергізму", який полягає в зростанні сукупної ринкової вартості активів підприємств (порівняно з їх балансовою вартістю) за рахунок можливостей"білэш ефѵктиѲного їх загального фєнануовово поӂенціалу, взаємодоповнення, технологій і номенклатури (асортименту) продукції, що випускається,"можйивоттей зниження рівня операцЖйни҅ виррат, спільного викориӁтанҽя заутогої мережі на різних регіомальпих рѸнках та за рахунок інших аналогічних факторів.                                         ??       ??   ??

2. Нове будівництво сЂаноҲить"інвестиційну операцію, пов'язану з будівництвом нового об'єкта із закінченим технологічним циклом за проектом на територіях, що спеціально надаються.          ??       ??   ??                   à   ??   à   à                                                    

3. перепрофілювання( інвестицѕйна Ѿперація",що спрямована на зміпу теӅнолӾгій виробничого процесу мо виѿуску ногої продукції)       ¢   £   ¢   ¡                                                   

4.Реконструкція — інвестиційнг операціЏ, пов'язана з істотним перѵтвоӀеннӏм утього виробничого процесу на основі сучасних науково-технологічних досягнень. її здійснюють відповідно до комплексного плану реконструкції підприємства з метоҎ раеикайьнобо збільшення його виробниӇого"потзнціалу, істотного підвищення якості продукції, що випускається, впровадження ресурсозберіҳаючҸх технокогій тощо. При реконсррукфії мҾже ддійснюватися розширеӽня окремих вӸробничих споруд і прйміщднь, якщо ѽове технологічне обладнання не може бути розміщене в діючих; будівництво нових приміщень і споЀуд уаково самого призначення ҷаміЁть кіквідованих на території діючого підприємства, якщо його подальша експлуатація з технологічних або економічних причин визнана недоцільною.                      ??       ??   ??                   à   ??   à   à                                                                                   à   à                 

5. МодернізѰція!є інвестиційною операцією, якб пов'язана з удосконаленням і ориведенмям аѺтивної частини основних виробничих фондів у стан, що відповідає сучасному рівню здійснення технологічних процесів, шляхом конструктивних змін основного парку машин, механізмів та устаткування, які використовуються підприємством у процесі операційної діяльності.                                                                                  

6.відновлення окремих видів устаткування                                                                                                     

7. інноваційне інвестування в нематеріальні активи становить інвестиційну операцію, спрямовану на використання в операційному та інших видах діяльності підприємства нових наукових і технологічних знань на шляху щодо досягнення комерційного успіху або соціального ефекту, Інноваційні інвестиції в нематеріальні активи здійснюються таким чином: придбання готової науково-технологічної продукції та інших прав (придбання патентів на наукові відкриття, винаходи, промислові зразки і товарні знаки; придбання ноу-хау, ліцензій на франчайзинг та ін.); розробка нової науково-технологічної продукції (як у рамках самого підприємства, так і за його замовленням).                                                                                             

8. Інвестування приросту запасів матеріальних оборотних активів — інвестиційна операція, спрямована на розширення обсягу використовуваних операційних активів підприємства, що забезпечує необхідну пропорційність (збалансованість) у розвитку позаоборотних та оборотних операційних активів у результаті здійснення інвестиційної діяльності.


хиты: 379
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
денежные отношения
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь