пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Особливості страхування засобів транспорту.

Значна питома вага майнового страхування припадає на страхування транспортних ризиків, зокрема на страховки, що покривають транспортні засоби. У 1999 році страхові премії становили:

▪ страхування транспортних засобів - 72 млн грн (10 %)

▪ страхування вантажів та багажу - 90 млн грн (12,6  %)

Найбільш розповсюдженим є страхування автомобілів. Крім самого автомобіля (страхування «каско»), страховка може покривати додаткове обладнання, багаж, причеп, але при цьому дещо підвищується тариф. Автомобіль має бути зареєстрований на території України і пройти тех. огляд. Не страхуються автомобілі віком більше 8-10 років.

Поліс покриває такі страхові випадки:

- дорожньо-транспортна пригода

- крадіжка

- пожежа

- стихійні лиха

Як правило, страхові компанії пропонують пакет ризиків, або варіант ризиків. Ніколи не страхують тільки крадіжку. Страховий тариф залежить від комбінації ризиків, а також від марки і типу автомобіля.

Іншими видами є страхування авіаційного і морського транспорту. Договори укладаються як на окремий рейс, так і на термін. При укладанні договорів широко використовується перестрахування.

Морські судна страхуються на випадок:

- повної загибелі

- пошкодження

- повної загибелі і пошкодження

Літаки страхуються тільки на випадок

- повної загибелі і пошкодження

Страховий тариф залежить від типу (виду) транспортного засобу, від варіанту страховки, від району використання. Таке страхування здійснюється лише кампаніями, які є членами Морського та Авіаційного бюро.

Крім того, страхування автомобільного та водного транспорту здійснюється в добровільній формі, а страхування повітряного транспорту - в обов’язковій.

 


хиты: 190
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
гражданское право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь