пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Сучасний стан страхування життя в Україні

1999 рік - 96, 2 млн грн (100%), в т.ч. страхування життя - 7,6 млн грн  (8%)

На страхування життя припадає тільки 8% страхових премій особистого добровільного страхування. Відповідну ліцензію мають лише 12 страхових компаній України, а реально цим займається вдвічі менше страховиків. Водночас, у результаті нелегальної діяльності іноземних страхових компаній по страхуванню життя, Україна, за оцінками експертів, втрачає щорічно 580-100 млн. грн. Загалом, в Україні існують 2 головні психологічні причини, що зумовлюють практично повну відсутність страхування життя і перешкоджають розвитку цього виду страхування.

По-перше, це загальна причина, що зумовила недовіру населення України до страхування як такого. Мова йде про втрату громадянами коштів, сплачених до початку 90х рр. за договорами страхування з колишнім Держстрахом СРСР.

По-друге, це хвиля різноманітних трастів і страхових товариств, що діяли протягом 1993-1995рр. і виявилися фінансовими пірамідами, в яких пропали кошти ошуканих вкладників.

Крім того, в Україні податкове законодавство не стимулює розвиток цього виду страхування. Стимулюючим є лише оподаткування, що стосується договорів строком дії більше 10 років. Угода на більш короткий строк прирівнюється до ризикового страхування, що автоматично призводить до його збитковості. Для розвитку довгострокових видів страхування (в т.ч. страхування життя) в Україні сьогодні немає відповідних передумов, бо населення зосереджене переважно на проблемі виживання і мало переймається довгостроковими перспективами.

 

 


хиты: 194
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
гражданское право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь