пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Оснівні поняття і терміни, що використовуються у перестрахуванні (цедент, перестраовик, цесія, ретроцесія, власне утримання, комісія, тантьєма, сліп).

Цедент - страховик, що передає за плату частину прийнятого за договором зі страхувальником ризику на перестрахування іншому страховику або професійному перестраховику.

Цесія - процес передання застрахованого ризику в перестрахування.

Перестраховик - страхова організація, яка приймає об¢єкти в перестрахування. Компанія, яка здійсн. виключно операції з перестрахування, називається професійним перестраховиком.

Ретроцесія - процес подальшої передачі раніше прийнятих у перестрахування ризиків іншим перестраховикам. Ретроцесія досягається дробленням великих ризиків, розподілом відповідальності між дедалі більшою кількістю страховиків.

Сліп - страховий документ, що використовується для попереднього  розміщення ризику. Містить дані про цедента, короткий опис ризику, страхову суму,  умови страхування і перестрахування, ставку премії, власне утримання цедента тощо.

Власне утримання - обгрунтований рівень страхової суми, в межах якої страховик залишає на своїй відповідальності частину страхових ризиків, а решту передає на престрахування. Це частина ризику, яку залишає собі страховик згідно зі своїми фінансовими можливостями.

Комісія – узгоджена частина понесених цедентом витрат з укладання договорів страхування.

Тантьєма - комісія з отриманого прибутку, яку перестраховик щорічно виплачує цедентові за наслідками проходження договорів перестрахування.

 


хиты: 243
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
гражданское право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь