пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Організаційно-правовий статус страховиків в Україні згідно з Законом України “Про страхування”.

Згідно Закону України “Про страхування ” страховики можуть бути утворені у формі акціонерних, повних, командитних товариств або товариств з додатковою відповідальністю. Цим Закон передбачає також можливість утворення державних страховиків.

Страхова діяльність в Україні здійснюється виключно страховиками - резидентами України.

Загальна частка іноземних юридичних осіб та іноземних громадян у статутному фонді страховика не може перевищувати 49%, крім випадку, коли при реорганізації страховика іноземний страховик здійснює розрахунки за зобов'язаннями та боргами страховика, термін сплати яких уже настав; при цьому частка іноземних учасників у статутному фонді може бути встановлена на рівні не більше 50% загального розміру статутного фонду.

Загальний розмір внесків страховика до статутних фондів інших страховиків України не може перевищувати 20% його власного статутного фонду, в тому числі розмір внеску до статутного фонду окремого страховика не може перевищувати 5%.

Частка грошових внесків у сплаченому статутному фонді страховика повинна бути не менше 60%. Допускається сплата грошової частини внесків до статутного фонду страховика цінними паперами, що випускаються державою за їх номінальною вартістю в порядку, визначеному Міністерством фінансів України, але не більше 25% загального розміру статутного фонду.

Забороняється використовувати для формування статутного фонду кошти страхових резервів, а також кошти, одержані в кредит та під заставу, і вносити нематеріальні активи.

 

 


хиты: 230
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
гражданское право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь