пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Законодавче регулювання діяльності страхових посередників в Україні.

Положення Кабміну від 18.12.96. регулює порядок  проведення діяльності страховими посередниками (страховими агентами та брокерами) – суб’єктами підпрємницької діяльності на ринку страхових послуг і спрямоване на посилення захисту майнових інтересів підприємств, установ, організацій та громадян під час отримання страхових послуг через страхових посередників. Дія цього положення не поширюється на діяльність страхових посередників – громадян, які перебувають із страховиком у трудових відносинах.

Вимоги до порядку здійснення агентської діяльності: страховий агент, що отримує страхові платежі від страхувальників, зобов¢язаний перераховувати ці кошти на рахунок страховика протягом двох робочих днів після отримання відповідних страхових платежів, а також оформляти договір страхування не пізніше одного робочого дня з моменту отримання страхового платежу, агент зобов¢язаний щодекадно подавати страховику відомості про укладені договори страхування та розміри отриманих платежів, у разі несвоєчасного перерахуванн страховим агентом страхових платежів або порушення ним терміну оформлення договорів страхування без поважних причин страховик зобовязаний призупинити дію агентської угоди не менше ніж на три місяці. Неналежний контроль страховика за діяльністю його страхових агентів кваліфікуєтьсяся як порушення страхового законодавства.

Вимоги до здійснення брокерської діяльності: брокери зобов¢язані забезпечувати укладання договору страхування на найбільш вигідних для страхувальника умовах відповідно до брокерської угоди із страховиком, який має стійке фінансове становище, володіти інформацією, необхідною для укладання договору страхування на умовах страхувальника в тому числі про наявність у страховика ліцензії на здійснення відповідного виду страхування, розміри страхових тарифів  та ум. страхування, які пропонуються страховиком, рівень його платоспроможності, а також надавати цю інформацію страхувальнику на його прохання. До діяль. страхових брокерів застосовуються такі обмеження: брокер не може провадити ін. види діяльності, в тому числі посередницької, крім посередницької діяльності на страховому ринку, брокер може укладати договори страхування з одним страховиком на суму страхових платежів, що не перевищує 35% загальної суми страхових платежів за всіма договорами страхування, укладенимими цим брокером протягом року.

 


хиты: 264
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
гражданское право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь