пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Розвиток страхової справи в СРСР в період 1945-1990 рр.

У післявоєнні роки було вжито деяких важливих заходів, спрямо­ваних на посилення ролі страхування в розвитку економіки, зокрема затверджено положення про Держстрах СРСР. Цей документ розши­рював права низових страхових органів. Було надано статусу само­стійної госпрозрахункової одиниці Управлінню іноземного страхуван­ня СРСР.

У період реформ 60-х років багато було зроблено з налагодження страхового захисту сільськогосподарських підприємств. Запровадже­ні з 1968 року умови обов'язкового страхування майна колгоспів грун­тувалися на принципі еквівалентності взаємовідносин страховика зі страхувальниками (їх сукупністю), зроблено крок уперед у методології формування страхових резервів, збільшено норму страхового покриття і розширено перелік страхових подій (зокрема, включено посуху). Ефективність цих заходів підтверджується тим, що вже через 10 років уряд визнав за доцільне перевести на такі умови страхування і держа­вні сільськогосподарські підприємства.

Протягом 60 – 70-х років було запроваджено нові види страху­вання майна, життя та здоров'я громадян. З 1988 року державні під­приємства дістали право на здійснення добровільного страхування майна і відповідальності.

 


хиты: 224
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
гражданское право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь