пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

82. Особливості статусу генеральних адвокатів. Гарантії незалежності членів Суду ЄС. Пленум і палати Суду ЄС.


Выделяют 8 генеральных адвокатов (5 из которых представляют Великобританию, ФРГ, Испанию, Италию, Францию; остальные 3 - замещаются в порядке ротации). Первый генеральный адвокат. Срок полномочий — 1 год. Основной задачей этого должностного лица является распределение поступающих дел между отдельными членами. Судді не можуть обіймати будь-яких політичних чи адміністративних посад. Вони не можуть займатися будь-якою професійною діяльністю, прибутковою чи неприбутковою, хіба що дозвіл як виняток може бути наданий Європейською Радою. Судді мають шанувати обов’язки «поводитися чесно та стримано, отримуючи певні призначення чи пільги після полишення посади».
Виконання обов’язків судді припиняється у випадках, коли він подає у відставку, його «звичайної заміни» чи смерті. Якщо суддя подає у відставку, йому належить подати заяву про звільнення Голові Суду, а останньому належить передати її Голові Європейської Ради. Після такого сповіщення постає вакансія. Суддя має далі виконувати свої обов’язки доти, доки його наступник перебере обов’язки. Суддю може бути звільнено з посади чи позбавлено права на пенсію чи інших аналогічних пільг лише якщо він, за одностайним рішенням суддів та генеральних адвокатів Суду, вже не задовольняє вимоги чи не виконує обов’язків, що випливають із посади. Зацікавленому судді не належить брати участь у розгляді цього питання. Секретар Cуду має передати таке рішення Суду Голові Європейського Парламенту та Голові Єврокомісії, сповістити про нього Голову Європейської Ради, після сповіщення про це постає вакансія на посаду судді. Аналогічні приписи розповсюджуються й на генеральних адвокатів Суду.
Ротація суддів Суду Справедливості проходить шляхом часткової заміни, що відбувається кожні три роки, при цьому належить почергово замінювати по тринадцять та дванадцять суддів. Суддю, що заступає члена Суду до закінчення строку його перебування на посаді, належить призначати на період до закінчення строку його попередника. Ротація генеральних адвокатів Суду також відбувається шляхом часткової заміни кожні три роки, під час такої заміни змінюються чотири генеральних адвокати.
У Суді ЄС є посада Секретаря (Реєстратора). Він присягає перед Судом, що він виконуватиме свої обов’язки неупереджено й сумлінно та зберігатиме таємницю розгляду справ у суді. До Суду призначається посадовці та інші службовці, що мають забезпечувати його функціонування, вони підзвітні секретареві та підконтрольні Голові Суду. На пропозицію Суду, Європейська Рада встановлює умови призначання помічників доповідачів та ухвалює правила, що визначають їхні службові обов’язки. Помічники доповідачів залучаються до участі в попередньому слідстві у справах, що перебувають на розгляді в Суді, та до співпраці з суддею-доповідачем. Помічників доповідачів добирають «з осіб, чия незалежність поза сумнівом та що мають належний фаховий рівень»; їх призначає Європейська Рада. Помічники також складають присягу перед Судом.
Судді, генеральні адвокати та секретар Суду мають постійно мешкати там, де перебуває Суд, тобто у м. Люксембург. Суд працює постійно, а тривалість судових канікул визначається Судом з огляду на потреби його діяльності.
Суд формує палати, до складу яких входять три або п’ять суддів. Судді – члени палат обирають Голів палат з власного числа на три роки, із правом переобрання на один раз. Велика Палата Суду складається з одинадцяти суддів, її очолює Голова Суду, до її складу входять голови палат та інші судді, яких призначено згідно з умовами Правил процедури Суду. Суд провадить засідання у складі Великої Палати, коли цього вимагає держава-член чи інституція Спільноти, що є стороною у справі. В окремих випадках тлумачення норм угод ЄС Суд провадить засідання у повному складі, крім того, коли Суд вважає, що розглядувана справа є винятково важливою, він може, заслухавши генерального адвоката, вирішити передати справу на розгляд Суду у повному складі.


30.05.2014; 11:43
хиты: 115
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь