пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

45.Порядок ухвалення рішень в сфері зовнішньополітичної діяльності ЄС.


Вирішальним органом в ухваленні рішень у ЄС є Європейська Рада. Вона складається з 28 президентів і голів урядів країн-членів ЄС, які зустрічаються чотири рази на рік. Члени Європейської Ради  визначають принципи та загальний напрям політики ЄС.
Роль Високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Кетрін Ештон полягає у тому, щоб зробити зовнішню політику ЄС узгодженішою. Вона головує на щомісячних зустрічах Ради міністрів ЄС із закордонних справ, під час яких 28 міністрів закордонних справ зустрічаються, відвідують засідання Європейської Ради та складають звіти із питань зовнішніх справ. Більшість рішень у зовнішній та безпековій політиці ухвалюються одностайно більшістю країн-членів ЄС (із врахуванням кількості голосів, наданих кожній країні в Раді міністрів ЄС із закордонних справ).
Роль Європейської служби зовнішньої дії полягає у наданні підтримки Високому представнику ЄС із закордонних справ і безпекової політики. Іншими словами, ця служба є також дипломатичною службою Європейського Союзу. Вона створює мережу, що охоплює понад 130 представництв та офісів по всьому світу, які займаються підтримкою та захистом інтересів ЄС. Ця служба тісно співпрацює з Європейською Комісією та міністрами із закордонних справ країн-членів ЄС.


30.05.2014; 11:43
хиты: 109
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь