пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

39. Загальні положення про зовнішньополітичну діяльність ЄС.


1 . Діяльність Союзу на міжнародній арені здійснюється виходячи з принципів , які керували його створенням , розвитком і розширенням , і які Союз прагне просувати в іншому світі : демократія , правова держава , загальність і неподільність прав людини та основних свобод , повага людської гідності , принципи рівності та солідарності , дотримання принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй та міжнародного права .
Союз намагається розвивати відносини і будувати партнерства з третіми країнами , регіональними та універсальними міжнародними організаціями , які поділяють принципи , зазначені в першому абзаці . Він сприяє виробленню багатосторонніх рішень загальних проблем , у тому числі в рамках Організації Об'єднаних Націй.
2 . Союз визначає та проводить спільну політику і заходи , прагне забезпечити високий рівень співпраці у всіх сферах міжнародних відносин з метою :
a ) захисту своїх цінностей , основоположних інтересів , своєї безпеки , незалежності та цілісності ;
b ) консолідації та підтримки демократії , правової держави , прав людини і принципів міжнародного права;
c ) збереження миру , запобігання конфліктів і зміцнення міжнародної безпеки відповідно до цілей і принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй , а також принципами Гельсінського Заключного акта * і цілями Паризької хартії ** , включаючи ті, які відносяться до зовнішніх кордонів ;
d ) підтримки сталого розвитку в економічному , соціальному та екологічному плані країн, що розвиваються , ставлячи основною метою викорінення бідності ;
e ) заохочення інтеграції всіх країн у світову економіку , в тому числі за рахунок поступового скасування перешкод міжнародній торгівлі;
f ) сприяння виробленню міжнародних заходів щодо збереження та поліпшення якості навколишнього середовища і надійному управлінню світовими природними ресурсами для того , щоб забезпечити сталий розвиток ;
g ) надання допомоги населенню , країнам і регіонам , які стикаються з катастрофами , що викликаються природними факторами або людиною ; і
h ) розвитку міжнародної системи , заснованої на посиленому багатосторонній співпраці і хорошому глобальному управлінні .
3. Союз дотримується принципів і переслідує цілі, зазначені в параграфах 1 і 2 , при розробці та реалізації своєї зовнішньополітичної діяльності в різних сферах , що регулюються цим розділом та частиною п'ятою Договору про функціонування Європейського Союзу , а також при розробці та реалізації інших напрямків своєї політики стосовно їх зовнішньополітичним аспектам .
Союз піклується про узгодженість між різними сферами своєї зовнішньополітичної діяльності , а також між ними та іншими напрямками своєї політики. Рада та Комісія за сприяння Верховного представника Союзу з закордонних справ і політики безпеки забезпечують дану узгодженість і співпрацюють з цією метою .
1 . Виходячи з принципів і цілей , передбачених у статті 21 , Європейська рада встановлює стратегічні інтереси і цілі Союзу.
Рішення Європейської ради про стратегічні інтереси і цілі Союзу стосуються спільної зовнішньої політики і політики безпеки , а також інших сфер , що відносяться до зовнішньополітичної діяльності Союзу. Вони можуть зачіпати відносини Союзу з окремими країнами або регіонами або мати тематичний підхід . Вони визначають свій термін дії та засоби , які повинні будуть надати Союз та держави - члени .
Європейська рада постановляє одностайно за рекомендацією Ради , прийнятої останнім згідно з умовами, передбаченими для кожної сфери . Рішення Європейської ради втілюються в життя згідно з процедурами , передбаченими Договорами .
2 . Верховний представник Союзу з закордонних справ і політики безпеки - стосовно сфері загальної зовнішньої політики і політики безпеки , і Комісія - стосовно до решти сфер зовнішньополітичної діяльності , можуть представляти спільні пропозиції Раді

30.05.2014; 11:43
хиты: 114
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь