пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Договір про злиття 1965 р. і завершення процесу створення єдиних керівних органів (інститутів) Співтовариств.

Перші ж роки показали недоцільність паралельного існування трьох окремих систем керівних органів (інститутів), оскільки інститути трьох Співтовариств були влаштовані дуже схожим чином .

Частково ця проблема була вирішена ще при укладанні Римських договорів 1957 підписана і набрала чинності разом з ними додаткову угоду - Конвенція про деяких інститутах - передбачила злиття двох інститутів Співтовариств та утворення загального Суду і загальної Асамблеї.

Коли в 1958 р. ЄЕС і Євратом приступили до своєї роботи , їх представницький і судовий органи почали функціонувати як органи всіх трьох Співтовариств .

При цьому два основних політичних інституту у всіх Співтовариств залишалися різними: продовжував самостійну роботу Верховний орган ЄОВС, паралельно з ним функціонували Комісія ЄЕС і Комісія Євратому ; аналогічно здійснювали діяльність три різних Ради . Ця практика завершилася в середині 1960 -х рр. . 8 квітня 1965 в Брюсселі був підписаний , а в 1967 р. набув чинності Договір про заснування єдиної Комісії та єдиної Ради Європейських співтовариств, відомий під неофіційною назвою Договір про злиття.

Зміст цього документа відображає його заголовок: замість двох Комісій (ЄЕС і Євратому ) і Верховного органу ЄОВС утворилась Комісія Європейських співтовариств , тим же чином створена єдиний Рада .

Після Договору про злиття три Співтовариства де-факто є єдиною організацією, керованою загальними головними органами ( інститутами ) , отже , одними і тими ж людьми. У залеж-ності від предмета і категорії питання Рада, Комісія , Ассамблея і Суд керуються нормами Договору про Євроатм ( для рішень з питань атомної енергетики ) або, найчастіше, Договору про ЄС (для всіх інших питань) . Те ж стосувалося і норм Договору про ЄОВС (якщо предмет - сфера вугілля і сталі) , коли це со- ошення знаходилося в сіле.Практіческое значення положень Договору про злиття Деваль - вировано після закріплення принципу інституційного єдності в ст. 3 Маастрихтського договору 1992 р., А згодом Амстердамський договір 1997 взагалі анулював Договір 1965 Іншим істотним подією в процесах розвитку європейської інтеграції в 1960 -і рр. . стало завершення формування єдиного ринку. Офіційно цей процес увінчало створення митного союзу, яке сталося на півтора року раніше запланованого терміну - в липні 1968 ( Замість 1970 р.).

Найважливішою подією на шляху до формування спільного ринку стало введення спільної аграрної політики в 1966 р


02.04.2015; 01:06
хиты: 138
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь