пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

77. Місце Європейської комісії в системі органів Союзу.

Ст. 17 Договорів про ЄС і ст. 244-250 Договорів про функціонування (норми про Комісію)

Союз має в розпорядженні інституціональний механізм, покликаний проводити в життя його цінності, здійснювати його цілі, служити його інтересам, інтересам його громадян і держав-членів, а також забезпечувати послідовність, ефективність і спадкоємність його політики і його дій.

Інститутами Союзу є:

Європейський парламент;

Європейська рада;

Рада;

Європейська комісія (далі іменована "Комісія");

Суд Європейського Союзу

Європейська комісія - найвищий орган виконавчої влади Євросоюзу. Відповідає за виконання рішень Союзу, контролює дотримання його законів в країнах-членах і, якщо вимагається, збуджує в суді Європейського союзу позов проти країн-членів за порушення членських зобов'язань.

Комісія просуває загальні інтереси Союзу і з цією метою виступає з відповідними ініціативами. Вона стежить за застосуванням Договорів і заходів, прийнятих інститутами на підставі останніх. Вона здійснює нагляд за застосуванням права Союзу під контролем Суду Європейського Союзу. Вона виконує бюджет і управляє програмами. Вона здійснює координаційну, виконавчу і управлінську функції згідно з умовами, передбаченими Договорами. За винятком загальної зовнішньої політики і політики безпеки і інших випадків, передбачених Договорами, вона забезпечує представництво Союзу на міжнародній арені. Вона виступає з ініціативами по складанню щорічної і багаторічної програм Союзу в цілях дости

 


29.05.2014; 20:10
хиты: 132
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь