пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


41.Основоположні принципи зовнішньополітичної діяльності ЄС.

Принципи і загальні орієнтири - своєрідна програма зовнній політики , визначальна загальний курс в міжнародних ставленняниях Європейського Союзу в цілому і кожної держави - ​​члена вокремо. На основі загальних принципів і орієнтирів повинні прийматися рішення про конкретних зовнішньополітичних МЕРО-

приятиях , здійснюваних органами Союзу і всіх держав - членов.

Згідно з параграфом 1 ст. 13 Маастрихтського договору , відкритомувающей положення про ОВПБ , Європейський Союз «визначає принципи і загальні орієнтири спільної зовнішньої політики і політики без небезпеки , в тому числі в областях , що мають оборонний характер ».

Встановлювати принципи і орієнтири від мені Союзу доручено Європейській Раді - органу Європейського Союзу , до складу якого входять вищі керівники на національному та наднаціональному рівні : глави держав або урядів і Голова Європейської комісії.

Принципи і загальні орієнтири ОВПБ оформляються заключением Європейської ради , яке він приймає за підсумками кожного свойого засідання. Згадані висновку можуть носити як загальний , так і конкретний характер.

Наприклад , укладенням Європейської ради , прийнятим в ХельСинки в грудні 1999 р. , були вирішені конкретні завдання щодо створення до 2003 року Сил швидкого реагування.

 


29.05.2014; 20:10
хиты: 480
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь