пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

85. Ухвала суду касаційної інстанції


Судові рішення суду касаційної інстанції ухвалюються, проголошуються, видаються, роз'яснюються або надсилаються учасникам судового провадження в порядку, передбаченому статтями 368-380 цього Кодексу.
1.3 будь-яких процесуальних питань незалежно від стадії касаційного провадження колегія суддів суду касаційної інстанції чи суддя-доповідач під час підготовки справи до касаційного розгляду постановляє ухвали.
Судове рішення згідно з ч. 5 ст. 124 Конституції України ухвалюється іменем України, має бути законним, обґрунтованим та мотивованим. При цьому законним відповідно до ч. 2 ст. 370 КПК є рішення, ухвалене компетентним судом згідно з нормами матеріального права таз дотриманням вимог щодо кримінального провадження, передбачених КПК.
Судове рішення відповідно до ч. 1 ст. 375 КПК ухвалюється простою більшістю голосів суддів, що входять до складу суду касаційної інстанції. Під час ухвалення судового рішення ніхто, крім складу суду, який розглядає справу, не має права перебувати в нарадчій кімнаті. Нарада може бути перервана судом лише для відпочинку у зв'язку з настанням нічного часу; під час перерви судді не можуть спілкуватися з особами, які брали участь у кримінальному провадженні, а також розголошувати хід обговорення та ухвалення судового рішення в нарадчій кімнаті. Судове рішення ухвалюється за результатами наради суддів шляхом голосування (простою більшістю голосів), від якого не має права утримуватися ніхто із суддів. У разі незгоди із судовим рішенням (у цілому чи частково) кожен суддя зі складу суду має право викласти письмово свою окрему думку, в якій повинно бути зазначено, у зв'язку з вирішенням якої справи, з якого саме питання і чому він не погоджувався з прийнятим рішенням, яка не оголошується в судовому засіданні, а приєднується до матеріалів провадження і є відкритою для ознайомлення.
Судове рішення суду касаційної інстанції проголошується негайно після виходу суддів із нарадчої кімнати.


23.12.2014; 02:10
хиты: 124
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь