пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

56. Підстави та порядок зупинення досудового розслідування


1. У частиш 1 коментованої статті наведено вичерпний перелік обставин, які перешкоджають подальшому кримінальному провадженню та його закінченню. Вони є підставами для зупинення досудового розслідування. За наявності однієї з таких підстав слідчий за погодженням із прокурором або прокурор приймають рішення про зупинення досудового розслідування. Наслідком такого рішення є те, що в кримінальному провадженні настає перерва, під час якої не допускається проведення слідчих (розшукових) дій, крім тих, які спрямовані на встановлення місцезнаходження підозрюваного, та прийняття процесуальних рішень. Ця перерва триває доти, доки обставини, котрі перешкоджають закінченню досудового розслідування, не буде усунуто. Тривалість такої перерви не включається в строки досудового розслідування, передбачені ст. 219 КПК (див. коментар).
3. За наявності в кримінальному провадженні двох і більше підозрюваних, якщо підстави для зупинення стосуються не всіх із них, прокурор уповноважений виділити досудове розслідування в окреме провадження (див. коментар до ст. 217 КПК) і зупинити його стосовно певних підозрюваних.
4. Про зупинення досудового розслідування слідчий за погодженням із прокурором або прокурор складають умотивовану постанову, яка складається з трьох частин - вступної, описової та резолютивної. У вступній частиш зазначаються: назва постанови, дата і місце її складення, посада, спеціальне звання (класний чин), прізвище та ініціали службової особи, яка прийняла відповідне процесуальне рішення, найменування кримінального провадження; в описовій - викладаються всі обставини кримінального правопорушення, указуються підстава та умови для зупинення досудового розслідування; у резолютивній - констатуються прийняті рішення. Відомості про зупинення досудового розслідування вносяться до ЄРДР. Копія постанови про зупинення досудового розслідування надсилається стороні захисту (див. § 3 гл. З КПК), потерпілому, які мають право її оскаржити слідчому судді. Про оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого або прокурора під час досудового розслідування див. § 1 гл. 26 КПК.
5. Не допускається проведення слідчих (розшукових) дій після зупинення досудового розслідування (виняток становлять слідчі дії, спрямовані на встановлення місцезнаходження підозрюваного).


23.12.2014; 02:10
хиты: 125
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь