пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

34. Застосування електронних засобів контролю


Застосування електронних засобів контролю полягає у закріпленні на тілі підозрюваного, обвинуваченого пристрою, який за своїми технічними характеристиками та функціональними можливості дає змогу відслідковувати його місцезнаходження.
Метою застосування електронних засобів контролю є забезпечення виконання зобов'язань, що покладаються на підозрюваного, обвинуваченого ухвалою слідчого судді, суду, про застосування запобіжного заходу, не пов'язаного з позбавленням волі, або у вигляді домашнього арешту.
Електронні засоби контролю можуть застосовуватися лише на підставі ухвали слідчого судді, суду: слідчим (при обранні стосовно підозрюваного, обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, особистої поруки, застави, якщо на останнього покладено відповідний обов'язок) та працівниками органу внутрішніх справ, якщо щодо підозрюваного, обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту).
Порядок застосування електронного засобу контролю встановлює МВС. Основними вимогами до цих засобів є захищеність від самостійного знімання, пошкодження або іншого втручання в його роботу.
Невиконання цього обов'язку, яке може виражатися у відмові від носіння засобу електронного контролю, умисному знятті, пошкодженні або іншому втручанні в його роботу з метою ухилення від контролю, може зумовити настання наслідків у вигляді зміни запобіжного заходу на більш тяжкий та накладення грошового стягнення.


23.12.2014; 02:10
хиты: 127
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь