пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

38.Правове регулювання ведення кадастрів природних ресурсів та їх еколого-правовий зміст

Відповідно до ЗК, державний земельний кадастр - єдина державна гео-інформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах кордонів України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами. Державний земельний кадастр є основою для ведення кадастрів інших природних ресурсів.

Відповідно до ВК, державний водний кадастр складається з метою систематизації даних державного обліку вод та визначення наявних для використання водних ресурсів. Державний водний кадастр являє собою систематизований звід відомостей про: поверхневі, підземні, внутрішні морські води та територіальне море; об¬сяги, режим, якість і використання вод; водокористувачів (крім вторинних). Державний водний кадастр складається з трьох розділів: поверхневі води; підземні води; використання вод.

Згідно ЛК, державний лісовий кадастр на території України ведеться з метою ефективної організації охорони і захисту лісів, відтворення лісів, здійснення систематичного контролю за якісними і кількісними змінами лісів. Він ведеться на основі державного земельного кадастру і включає системні відомості про розподіл лісового фонду між власниками лісів і постійними лісокористувачами, поділ усіх лісів за категоріями залежно від виконуваних ними основних функцій, грошову оцінку та інші дані, що характеризують кількісний і якісний стан лісів.

Відповідно до КУпН, державний кадастр родовищ і проявів корисних копа¬лин містить відомості про кожне родовище, включене до Державного фонду родовищ корисних копалин, щодо кількості та якості запасів корисних копалин і наявних у них компонентів, гірничо-технічних, гідрогеологічних та інших умов розробки родовища та його геолого-економічну оцінку, а також відомості про кожний прояв корисних копалин.

ЗУ «Про курорти» передбачає, що державний кадастр природних територій курортів України є системою відомостей про правовий статус, належ¬ність, режим, географічне положення, площу, запаси природних лікувальних ресурсів, якісні характеристики цих територій, їх лікувальну, профілактичну, реабілітаційну, природоохоронну, наукову, рекреаційну та іншу цінність.

Державний кадастр природних лікувальних ресурсів України є системою відомостей про кількість, якість та інші важливі, з точки зору лікування та про¬філактики захворювань людини, характеристики всіх природних лікувальних ресурсів, що виявлені та підраховані на території України, а також можливі обсяги, способи та режими їх використання.

ЗУ «Про тваринний світ» передбачає, що державний кадастр тваринного світу містить систематизовану сукупність відомостей про географічне розповсюдження видів (груп видів) тварин, їх чисельність і стан, характеристи¬ки середовища їх існування і сучасного господарського використання та інші необхідні дані.

 


17.12.2014; 00:21
хиты: 145
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь