пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

20)Причини швидкогоекономічного зростання Німеччини

Економічний підйом , який висунув Німеччину в ряд розвинених капіталістичних країн , пояснювався багатьма причинами. Вже до революції 1848 р., використовуючи плоди завершуємо промислового перевороту в Англії , Німеччина поряд із застосуванням машин в легкій промисловості досить швидко запозичила і впроваджувала машини для виробництва засобів виробництва, тобто розвивала машинобудування , що саме по собі створювало умови для скорочення термінів промислового перевороту. Розвитку промисловості значно сприяв також зміцнілий після революції 1848 р. Митний союз , викликаний до життя необхідністю створення загальногерманського внутрішнього ринку. До кінця 60 -х років вирішальним фактором в економічному розвитку з'явився процес політичного об'єднання Німеччини. Крім того , як зазначав Енгельс , в Німеччині завдяки обов'язковому початкового шкільного навчання малося більше мільйона осіб , що володіли елементарними знаннями , що сприяло розвитку техніки , а це було в інтересах буржуазії.

Істотною умовою перетворення Німеччини в країну швидко зростаючої капіталістичної промисловості була більша, ніж в інших країнах , експлуатація робітників , особливо в сільській домашньої промисловості , що було пов'язано з особливим , « прусським » шляхом розвитку капіталізму в сільському господарстві. Енгельс зазначав , що «саме ця обставина , більш ніж будь-яке інше , утримує і в інших галузях промисловості заробітну плату і життєвий рівень німецьких робітників нижче рівня робочих західноєвропейських країн».

Передумови економічного зростання склалися 70-х XIX ст. Скінчилося об'єднання Німеччини під владоюПрусии. Утворилася так звана друга імперія. Це спричинило ліквідації внутрішніх митних кордонів, створило державну систему фінансів, грошового звернення, заходів та значимості, залізничного і поштового права. Виросли інвестиції в промисловість. Нагромадження капіталів сприяло акціонування. Активну роль будівництві залізниць брала уряд. Перемога у франко-прусській війні 1870–1871 рр. дала контрибуцію в розмірі 5 млрд.фр. Існували переваги нового будівництва. Для розвитку важкої промисловості чималі запаси вугілля, залізної руди,калиевой солі. Економічні позиції Німеччини зміцнило приєднання Ельзасу і Лотарингії, багатих на залізну руду високої якості, з розвиненою бавовняної промисловістю. Переваги німецької промисловості забезпечували висока продуктивності праці (за 1850–1914 рр. зріс у 3 рази) і щодо низька вести.Машинная індустрія витиснула ремісників і забезпечила себе кваліфікованими робітниками. Аграрні реформи знищили залишки феодальних відносин в селі.


07.07.2015; 01:48
хиты: 123
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь