пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Охрана труда:
» Охрана труда

5.Які фактори впливають на формування умов праці

Умови праці - це сукупність факторів зовнішнього середовища, що впливають на здоров'я та працездатність людини в процесі праці. Умови праці формуються під впливом факторів: Виробничі

- особливості техніки і технології;- рівень механізації і автоматизації праці;- якість оснащення робочих місць;- режим праці і відпочинку. Від них залежать фізичні зусилля і нервова напруга, робоче положення працівника, темп і монотонність роботи. Санітарно-гігієнічні:- температура;- вологість;- забрудненість повітря;- шум;- вібрація;- освітленість на робочому місці. Фактори безпеки - захист працівників від травм;- захист від уражень струмом;- захист від хімічного і радіаційного забруднення.

Інженерно-психологічні:- комфортність на робочих місцях;- досконалість конструкції техніки і технологічного процесу;- зручність обслуговування машин і механізмів.Естетичні: - привабливість виробничого середовища;- приємність форм, кольорів і звуків на робочому місці; - заспокійливе оформлення зон відпочинку тощо. Соціальні - взаємовідносини в трудовому колективі; - стиль керівництва; - місія і цілі підприємства та мірою їх ідентифікації з інтересами працівника.Під дією цих факторів формується морально-психологічний клімат у колективі.

 


хиты: 31
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
общественные дела
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь