пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Равликотерапія


 

За словами косметологів,здатність равликів лікуватибагато захворювань відома людям з древніх часів. У стародавньому Єгипті та Вавилоні молюск вважався символом вічності, а колумбійці для омолодження використовували слиз садового равлика Helix aspersa. З часом ці знання були забуті, і лише в 1980 році чилійські вчені змогли заново вивчити лікувальні властивості секрету слимаків.

Сміливим та впевненим персонам екстремальна косметологіясьогодні може запропонувати равликотерапію – масаж обличчя равликами. Для цієї процедури використовується велика африканська ахатіна фуліка, що досягає 15–20 см завдовжки.

Слиз лікувальних молюсків – антиоксидант із сильним антибактеріальним впливом, відмінний антивіковийзасіб, якийефективно заліковує невеликі рани та рубці. Відкриття незвичайних властивостей слизу равликів було випадковим: люди, які їхрозводили, помітили,як швидко гояться порізи і тріщини на руках і шкіра залишається гладкою.Додаткові дослідження показали, що завдяки вмісту натурального колагену й еластину, а також вітамінів А, С і Е, слиз равликів сприяє регенерації та омолодженню шкіри.

Салони, що пропонують равликотерапію своїм клієнткам, поки нечисленні. І це не дивно, адже такий вид масажу вимагає від відвідувачів певних душевних зусиль. Але результат процедури настільки ефективний, що інтерес до неї зростає з кожним днем.

Сама процедура вкрай проста. Спеціально вирощених равликів (ні в якому разі не диких) промивають у проточній воді кімнатної температури і кладуть на шкіру обличчя, попередньо очищену і змащену молоком. Молюск з цікавістю досліджує обличчя свогоклієнта, попутно здійснюючи легкий масаж. Равлик не тільки залишає слиз, а й зішкрібає ороговілу шкіру. Через півгодини, колислимак закінчить свою роботу, його повертають в тераріум, а слиз розподіляють по шкірі обличчя, не змиваючи і не витираючи її.

У такого масажу немає протипоказань, окрім хіба що страху перед молюсками.Равликотерапія рекомендована при наявностінеглибоких зморшок, мікропошкодженнь, рубців і розтяжок. Слиз равликів просто чудово підійде для сухої шкіри. Побутує думка, що масаж молюсками справляється навіть з целюлітом. Косметологи запевняють, що цей вид екстремальної косметології найбільш ефективний при лікуванні вугрової висипки, вікових змін обличчя, пігментних плям, бородавок, опіків і для видалення веснянок.


06.04.2014; 00:20
хиты: 96
рейтинг:0
Естественные науки
науки о жизни
биология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь