пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» Філософія2
» Філософія3
» Філософія
» Історія
» Філософія4
» бжд
» бжд2
» бжд лекції
» філософія тести
» охорона праці тести
» охорона праці відкриті відповіді
» Екологія шпори
» екологія текст1
» екологія текст2
» охорона праці відкриті відповіді2
» охорона праці відкриті відповіді3
» воєнка
» воєнка2
» політологія
» економіка
» зібд теорія
» зібд тести
» мззі
» політологія тести
» менеджмент
» менеджмент2
» філософія тести 2
» цивільний захист
» зібд тести 1
» зібд тести 2
» зібд теорія 2

Охарактеризуйте ставлення сучасного християнства до соціальних проблем людства.

На сьогодні багато церков не є байдужими до соціальних проблем людства взагалі. З метою хоча б часткового вирішення цих проблем організовуються відповідні заходи, розробляються різні соціальні доктрини тощо. У католицької церкви є соціальне вчення – це сукупність ідейно-політичних, соціально-економічних та етичних концепцій, розроблених богословами і схвалених папою римським. Воно включає погляди на суспільство, державу, історію суспільства, революційні та національно-визвольні рухи, ставлення до науки і культури. Усі проблеми соціально-економічних, національних і класових суперечностей соціальна доктрина Ватикану розглядає крізь призму моральних норм. Соціальна доктрина католицької церкви — це релігійно забарвлений реформізм, покликаний захистити та зміцнити існуючу систему суспільних відносин.

Щодо заходів, то у вересні 2008 році в Одесі було проведено конференцію «Соціальна політика і механізми інтеграції українського суспільства» за участю політологів, політологів, представників Церков і релігійних організацій зі всіх регіонів України, на якій обговорювалось питання соціальної політики. У часі проведення конференції відбувся круглий стіл «Соціальна діяльність релігійних організацій: проблеми і перспективи». На ньому прийнято рішення на початку грудня 2008 року зібрати в Одесі представників наукових, суспільних і релігійних організацій для обговорення проблеми соціуму. У рамках цього заходу планується обговорити питання реабілітації ВІЛ-інфікованих, проблеми руйнування родинних стосунків, алкогольної і наркозалежності, проблеми безробіття і трудових стосунків.
Представники баптистської церкви вже практикують психологічну роботу з мігрантами в порту, на судах, а також працюють з різними групами населення з метою запобігання проявам ксенофобії.
Завдання «Соціального дня» полягає у встановленні взаємодії між добродійними громадськими організаціями і бізнес-колами.
Соціальні тижні вже декілька десятиліть проводяться в різних країнах Європи, а в червні цього року такий тиждень був проведений в Львові. На початку листопада за ініціативою Української Греко-Католицької Церкви соціальний тиждень пройде в Києві, а в кінці листопада відбудеться соціальний день в Донецьку.
Представники Православної Церкви провели серію уроків по психологічній реабілітації нарко- і алкозалежних в одеській католицькій Школі Апостольства мирян. Священнослужителі Української Автокефальної Православної Церкви поділяться з представниками Римо-Католицької Церкви досвідом роботи з людьми, схильними до алкогольної і наркотичної залежності.


29.10.2014; 23:56
хиты: 194
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь