пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» Філософія2
» Філософія3
» Філософія
» Історія
» Філософія4
» бжд
» бжд2
» бжд лекції
» філософія тести
» охорона праці тести
» охорона праці відкриті відповіді
» Екологія шпори
» екологія текст1
» екологія текст2
» охорона праці відкриті відповіді2
» охорона праці відкриті відповіді3
» воєнка
» воєнка2
» політологія
» економіка
» зібд теорія
» зібд тести
» мззі
» політологія тести
» менеджмент
» менеджмент2
» філософія тести 2
» цивільний захист
» зібд тести 1
» зібд тести 2
» зібд теорія 2

Наведіть конкретні відмінності у віроспівідуваннях та культі католиків та православних християн.

У віросповідуванні та культі католиків та православних існують три групи відмінностей – це догматичні, обрядові та канонічні відмінності.

Догматичні відмінності: 1. католицизм визнає те, що Св. Дух сходить від Отця і Сина, тоді як православні вірять у сходження Св. Духа тільки від Отця; 2. католицька Церква створила і визнає вчення про надприродні заслуги Святих перед Богом, які є своєрідною скарбницею, якою Церква може користуватися на свій розсуд. У православ’ї такого нема; 3. наявність в минулому такого негативного явища як індульгенція (милість) – церква продавала віруючому папську грамоту про відпущення здійснених і нездійснених гріхів. У православ’ї такого нема; 4. у католицизмі, на відміну від православ’я, є вчення про Чистилище як тимчасове місце перебування душі між землею і раєм; 5. у католицизмі, на відміну від православ’я, Непорочне Зачаття Діви Марії вважається догматом; 6. католики визнають непомильність Папи, як божого наступника на землі, у справах віри і моралі. Православний світ Папу не признає і не бажає йому коритися; 7. католицька церква визнає святість і Біблії, і священних переказів, тоді як православна церква визнає святість лише Біблії.

Обрядові відмінності: 1. у католицькій церкві хрещення відбувається через обмивання водою, у православній – через занурення у воду; 2. католицька церква робить помазання всім вірним у 12 років, а православна – дітям одразу після хрещення; 3. католицька церква причащає мирян вином і хлібом, а православна – кислим хлібом і вином; 4. у католицькій церкві знамення хреста – п’яти персне, у православ’ї – трьох персне; 5. католицька церква для богослужінь використовує латину, православна – національні і місцеві мови.

Канонічні відмінності: 1. у католицизмі для духовенства обов’язків целібат, у православ’ї – він тільки для монашества; 2. у католицькій церкві, на відміну від православної, вихід з духовного звання неможливий; 3. католицька церква визнає всі 22 Вселенські Собори, тоді як православна – лише перші 7; 4. у католицизмі, на відміну від православ’я, розрив шлюбу неможливий.


29.10.2014; 23:56
хиты: 148
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь