пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» Філософія2
» Філософія3
» Філософія
» Історія
» Філософія4
» бжд
» бжд2
» бжд лекції
» філософія тести
» охорона праці тести
» охорона праці відкриті відповіді
» Екологія шпори
» екологія текст1
» екологія текст2
» охорона праці відкриті відповіді2
» охорона праці відкриті відповіді3
» воєнка
» воєнка2
» політологія
» економіка
» зібд теорія
» зібд тести
» мззі
» політологія тести
» менеджмент
» менеджмент2
» філософія тести 2
» цивільний захист
» зібд тести 1
» зібд тести 2
» зібд теорія 2

Назвіть та охарактеризуйте основні різновиди релігійних організацій. Що таке релігійна конфесія? Які релігійні конфесії відіграють помітну роль в духовному житті сучасної України?

Релігійна організація – це об’єднання послідовників певного віросповідання, які створюються для задоволення своїх релігійних потреб та відправлення релігійного культу. Релігійні організації є різного типу: релігійна громада, релігійна група, релігійне об’єднання, церква, деномінація, конфесія, секта тощо.

Церква – це тип релігійної організації із складною, чітко централізованою, ієрархічною системою взаємовідносин між священиками і віруючими, що здійснює функції вироблення, збереження, передачі релігійної інформації, організації та координації релігійної діяльності й контролю за поведінкою віруючих.

Секта – це релігійне об’єднання, що відокремилося від панівного в країні релігійного напряму і перебуває у конфлікті з ним.

Деномінація – це проміжна ланка між церквою і сектою. Як правило, деномінація формується на основі секти, тому її часто визначають як секту, що перебуває на вищому етапі свого розвитку, має більш чітку організаційну структуру і ширші зв’язки з суспільством.

Конфесія – це об’єднання віруючих, що запроваджують в життя та відтворюють певні релігійні догми, образи, уявлення, виконують релігійно значущі види діяльності. Не існує чіткого визначення поняття конфесії, оскільки у конфесійному поділі віруючих тією чи іншою мірою задіяний майже весь комплекс елементів, притаманних релігії. Тому досить складно визначити, які саме відмінності можна вважати відмінностями церков, а які – конфесій. Інколи кажуть, що між різними церквами існують конфесійні відмінності.


29.10.2014; 23:56
хиты: 178
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь