пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» Філософія2
» Філософія3
» Філософія
» Історія
» Філософія4
» бжд
» бжд2
» бжд лекції
» філософія тести
» охорона праці тести
» охорона праці відкриті відповіді
» Екологія шпори
» екологія текст1
» екологія текст2
» охорона праці відкриті відповіді2
» охорона праці відкриті відповіді3
» воєнка
» воєнка2
» політологія
» економіка
» зібд теорія
» зібд тести
» мззі
» політологія тести
» менеджмент
» менеджмент2
» філософія тести 2
» цивільний захист
» зібд тести 1
» зібд тести 2
» зібд теорія 2

Охарактеризуйте основні особливості Біблії - Священної книги християн, поясніть її складові та охарактеризуйте їх зміст і спрямованість.

Святе Письмо християн Біблія є не тільки священною книгою, а й своєрідною історичною енциклопедією, де у специфічній формі (часто через систему символів і алегорій) відтворюються реальні події древніх епох, де актуалізуються вічні проблеми людства, основні періоди становлення історії та їх історична значущість. Окрім того Біблія являє собою певну загадку для науковців, оскільки завжди вражає її колосальна інформативна місткість

сприймання, засвоєння й осмислення біблійних текстів відбувалось протягом століть, як і саме розуміння біблійного канону – системи офіційно усталених Церквою поглядів на достовірність подій, фактів, висловлювань.

Композиція Святого Письма визначається стрункою і логічною завершеністю. Біблія складається зі Старого і Нового Завіту, а вони, в свою чергу, містять тематичні розділи. Кожен розділ формується із книг, а всередині їх є так звані стихи – найкоротші смислові блоки, що складаються переважно з однієї короткої фрази; вона логічно завжди пов’язується з попередньою і наступною.

Старий завіт складається з п’яти кгижжя Мойсея, Книги Пророків, Книги Псалмів, Новий Завіт – з чотирьох Євангелій (від Івана, Марка, Луки і Матвія), Книги Діянь Апостолів, Книги послань Св. Апостолів, Одкровення Іоана (або Апокаліпсису).


29.10.2014; 23:56
хиты: 146
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь